Annons:

I dag stängs Nordeas kontor i Vimmerby

Kontorschefen Daniel Svensson tror att många kunder inte märker någon större skillnad när kontoret flyttas. Foto: Jakob Karlsson

I dag stängs Nordeas kontor i Vimmerby

I dag är Nordeas sista dag med ett fast bankkontor i Vimmerby. Efter midsommar har alla fem tillsvidareanställda flyttats till Västervik. – Kunderna har reagerat väldigt olika, säger kontorschefen Daniel Svensson.

Annons:

I höstas avslöjade Dagens Vimmerby att Nordea bestämt sig för att stänga sitt kontor i Vimmerby. Nu är det dags. I dag är sista dagen som kontoret håller öppet i Vimmerby. Efter midsommar har de fem anställda flyttats till Västervik.

– De flesta av våra kunder kommer inte märka något över huvud taget. Kunderna gör många av sina affärer med oss via nätet och telefonen, men en del kommer att träffa oss i Västervik.

Hur har kunderna reagerat sedan beskedet kom?

– Det är väldigt olika. Många inser att vi gör affärer via telefonen i dag och för dem är det här ingen stor deal. Sedan är det en del som vill träffa oss och vi har fått en del synpunkter.

”Kommer vara aktiva”

Svensson anser att det är för tidigt att säga om banken har tappat några kunder på grund av flytten och tror att de flesta inte kommer att märka av flytten alls.  

– Om det är ett korrekt beslut är för tidigt att säga, men vi lever i en annan värld i dag och möter kunderna på ett annat sätt. Jag utgår från att beslutet kommer att utvärderas framöver.

Nordea kommer förstås vara verksamt i Vimmerby framöver också.

– Absolut, men vi kommer att ha ett annat arbetssätt. Vi kommer vara aktiva i Vimmerby.

Samtliga fem heltidsanställda plus Svensson själv följer med till Västervik.

– Många är spända på hur det kommer att fungera i Västervik och överlag är det glada miner. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt