Annons:

KORTISAR FRÅN KF: Mensskydd,

Årets första fullmäktige hölls på måndagskvällen. Foto: Arkivbild

KORTISAR FRÅN KF: Mensskydd, "gratistomter" och fyllnadsval

Mensskydd, "gratistomter" och fyllnadsval. Innehållet på årets första fullmäktige var varierat. Här har vi samlat några kortisar från sammanträdet.

Annons:

* Ett stort antal gymnasieelever fanns på plats på åhörarplats för att ta del av årets första fullmäktigesammanträde och lära sig mer om hur den kommunala demokratin fungerar. 

Eleverna hade lämnat in ett antal medborgarförslag till politikerna, som nu kommer hanteras i sedvanlig ordning i den kommunala apparaten. 

Två unga gymnasieelever tog också chansen att ställa sin fråga till politikerna under allmänhetens frågestund. De önskade gratis mensskydd på alla skolor i kommunen. 

– Alla har kanske inte råd och det går inte att kräva att man ska ha det med sig, sa de två eleverna. 

Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Peter Karlsson (C), både besvarade och tackade för frågan. 

– Vi har diskuterat det här tidigare och jag tar med mig den igen till elevhälsochefen. På vissa skolor vet jag att man har det på en toalett exempelvis och jag tar med mig frågan.

* Två fyllnadsval skedde. Erik Andersson, som vår tidning i helgen kunde berätta har anslutit sig till Vänsterpartiet i Vimmerby, blir ny kommunrevisor för Vänsterpartiet. Han valdes under måndagskvällen fullmäktigesammanträde. Dessutom valdes Peter Högberg (S) till ny huvudman för Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank. 

* Både samhällsbyggnadsutskottet och kommunstyrelsen har sagt ja till att upphöra med subventioneringen för villatomter i kransorterna. Sedan många år tillbaka har det gått att köpa kommunala villatomter i Djursdala, Gullringen, Frödinge, Locknevi, Storebro, Södra Vi och Rumskulla för så lite som 100 kronor. Men nu upphör den subventioneringen att gälla från halvårsskiftet. Fullmäktige sa enigt ja till det också. HÄR kan du läsa mer om det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt