Annons:

Klartecken för nytt program på Vimmerby gymnasium

Foto: Ossian Mathiasson

Klartecken för nytt program på Vimmerby gymnasium

I förra veckan skrev Dagens Vimmerby om att vård- och omsorgsprogrammet ska startas upp på Vimmerby gymnasium. På onsdagen tog barn- och utbildningsnämnden det slutgiltiga beslutet.
– Efterfrågan på arbetskraft inom vård- och omsorg är stor och det känns bra att vi kan öka vår bredd av yrkesprogram, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Lis Astrid Andersson (S).

Annons:

Från och med hösten kommer det nya yrkesprogrammet att vara valbart på Vimmerby gymnasium.

– Vård- och omsorg är en av de branscher som beräknas växa mest i framtiden och vi vet att vi har många pensionsavgångar. Det känns också bra att vi får öka bredden på gymnasiet som idag har många tekniska inriktningar, säger Lis Astrid Andersson, i ett pressmeddelande.

På vård- och omsorgsprogrammet lär sig eleverna om hälsa, ohälsa, funktionsnedsättning, medicin, pedagogik och psykologi. Eleverna kommer också att studera människans behov och lära sig vilken betydelse livsstilen har för hälsan. En viktig del i utbildningen är det arbetsplatsförlagda lärandet, då eleverna går ut på en eller flera arbetsplatser.

– Minst 15 veckor äger rum på en eller flera arbetsplatser i det vi kallar för arbetsplatsförlagt lärande. Det ger eleverna praktisk erfarenhet och dessutom kontakter för framtida jobbsökande, säger Anders Eriksson, verksamhetschef för gymnasium och vuxenutbildning.

För att utbildningen ska starta krävs att tillräckligt många elever söker till utbildningen. 

Här kan du läsa mer om utbildningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt