Annons:

Skolan blir kvar – ändå avbryter de inte friskoleansökan

Ansökan om att öppna friskola i Djursdala kvarstår. Foto: Vimmerby kommun

Skolan blir kvar – ändå avbryter de inte friskoleansökan

Djursdala skola bevaras. Men det är inte aktuellt att dra tillbaka ansökan om att öppna friskola för det. – Det är en för spännande process, säger Sandra Carlsson, ordförande i Djursdala friskola ekonomisk förening.

Annons:

Djursdalaborna tog saken i egna händer när kommunen ville lägga ner skolan på orten. Därför bildades Djursdala friskola ekonomisk förening. Nyligen skickades en ansökan till Skolinspektionen för att få öppna friskola när den kommunala skolan skulle stängas. 

Men man drar inte tillbaka ansökan trots att den lila majoriteten har ändrat sig och tagit tillbaka skolnedläggningen. 

– Vi vill se om vi gjort en bra ansökan, om vi har ett bra material och underlag. Det är en jättespännande process och vi kommer att vänta in Skolinspektionens yttrande kring vår ansökan, säger friskoleföreningens ordförande Sandra Carlsson. 

Vilka är huvudanledningarna till det?

– Vi känner att vi lagt mycket tid och kraft bakom ansökan. Visst skulle vi kunna avbryta den, men vi vill få en bekräftelse på den. 

En bekräftelse inför framtiden, om frågan kommer upp igen?

– Det här kan vara vår plan B, som vi kanske behöver ta till i framtiden. Då slipper vi samma process igen och det är bra att vara förberedd. 

Inget bestämt

Hur friskoleföreningen agerar om deras ansökan går igenom har inte diskuterats. 

– Det är inget vi har funderat på, det är en diskussion vi får ta när vi får beskedet. Men friskoleansökan har varit plan B hela tiden. Det är en ansökan som skickats in av hela bygden i stort sett, så alla som varit berörda måste vara med i beslutet. 

Dagen efter beskedet hade det varit idel glada miner i Djursdala. 

– Det har varit jätteglädjande, alla är jätteglada. Det är det här vi har kämpat för sedan dag ett. 

Vad betyder det för Djursdala?

– Det betyder jättemycket för Djursdala. Det engagemang och den vilja som kommit fram visar på att det här är något man vill för ens barns bästa. Skolan kommer upp dagligen och tankarna har gått åt en massa olika håll. Det fanns en viss oro att de inte skulle följa folkets vilja, men det här var väldigt skönt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt