Annons:

Först Bålsta sedan Visby – hektisk helg för VBK

Peter Svensson är tillbaka i Vimmerby BK:s lag i helgens matcher. Foto: Linus Johansson

Först Bålsta sedan Visby – hektisk helg för VBK

En stentuff helg väntar för Vimmerby BK. På lördagen väntar match i Bålsta och därefter beger man sig till Gotland för att möta Pärlan. – Jag tror att vi kan nypa en av matcherna i alla fall, säger VBK-liraren Tobias Pettersson.

Annons:

Efter 14-6-triumfen hemma mot Djurgården för ett par veckor sedan är det åter dags för Vimmerby BK att spela på bortabanor. Och det är en minst sagt hektisk helg som väntar.
På lördagsmorgonen lämnar man Vimmerby och vid klockan två väntar match mot Bålsta BC. När matchen är slut åker VBK-gänget direkt till Nynäshamn för att ta båten till Gotland. Vid klockan tolv på söndagen väntar sedan IK Pärlan i Visby.
– Det blir en tuff helg, men också en rolig resa där vi kan bygga på vår lagsammanhållning ännu mer, säger Tobias Pettersson.

Spelar på sex banor

Både Bålsta och Pärlan står på noll poäng efter sina två första matcher. Man ska dock komma ihåg att inget av lagen har spelat på hemmaplan innan den här helgen.
– I Bålsta har de en hall med bara sex banor så matchen där kommer att ta lite längre tid än normalt. Jag har hört att de ska vara rätt bra hemma och de spelar på en hyfsat tuff profil. På förhand känns det som en svår, men ändå inte omöjlig match.

Nyckelspelare saknas

Pärlan spelade i Elitserien så sent som 2008.
– Jag mötte dem med Domino då. Jag tror att några av spelarna som var med då finns kvar i laget. De spelar sina hemmamatcher på samma profil som vi spelade på i Norrköping i premiären. Den gången gick det ju inte så bra för oss, men jag tror att vi ska kunna störa dem.
Vimmerby kommer till spel utan Frida Sethsson, som spelar med Spader Dam i Elitserien den här helgen. Däremot får man tillbaka rutinerade Peter Svensson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt