Annons:

Bara en poäng för VBK –

Daniel Stefansson var bäst i VBK-laget mot Hudik. Foto: Linus Johansson

Bara en poäng för VBK – "Rädda för att misslyckas"

Vimmerby BK fick bara med sig en poäng från sammandraget i Norrköping. VBK-spelaren Frida Sethsson är orolig över den sviktande formen. – Vi får klura ut hur vi ska våga vinna på bortaplan, säger hon.

Annons:

10-10 mot LBK Hudik. 8-12 mot BK Triss. 

Nej, sammandraget i Norrköping blev ingen vidare succé för Vimmerby BK. Och något ljusnande när det gäller spel utanför Vimmerby tycks inte vara i antågande. 

– Det är riktig uppförsbacke för tillfället. Vi börjar båda matcherna bra, men sedan när det drar ihop sig så händer något, säger VBK:s Frida Sethsson. 

Vad är det som händer?

– Jag kan inte svara på det riktigt. Vi blir lite fega och är rädda för att misslyckas. Det känns som om vi inte vågar vinna riktigt. Vi har haft några stolpe ut-matcher och det gör att vi har dåligt självförtroende och inte tror på oss själva. 

"Så jävla tungt"

Vimmerby BK fick en mardrömsstart mot Hudik (1-4 i den första serien), men lyckades rädda en poäng till slut. 

– Första matchen ska vinna. Det är ytterligare en sådan där match där vi förlorar en poäng i stället för att vinna två. Det känns så jävla tungt, det är minst fyra, fem poäng vi har tappat så i år. 

I den andra matchen, mot BK Triss som leder sin serie, fick VBK en drömstart – men orkade inte hålla i. 

– Vi började med 4-1, sedan gick luften ur oss i den andra serien och sedan var det spel mot ett mål. Vi var aldrig speciellt nära, men Triss är ett bra lag. 

Näst sist

Totalt en poäng var Frida Sethsson inte nöjd med. Nu är VBK näst sist i tabellen. 

– Vi har bara en match kvar innan jul och den är hemma på söndag. Då gäller det att vara på tå och se till att vinna, så vi har en vinst med oss till juluppehållet. Vi är medvetna om att vi har många hemmamatcher efter jul och sedan får vi gemensamt klura ut hur vi ska våga vinna på bortaplan. 

Frida Sethsson ville berömma Daniel Stefansson för den första matchen och Tobias Pettersson för den andra. Daniel Stefansson gjorde 895 i den första matchen och Tobias Pettersson gjorde 874 mot Triss. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt