Annons:

VBK kan säkra kontraktet - nyckelspelare saknas mot Kaskad

Frida Sethsson saknas mot Kaskad. Foto: Linus Johansson

VBK kan säkra kontraktet - nyckelspelare saknas mot Kaskad

Vimmerby BK behöver poäng i lördagens svåra hemmamatch mot Kaskad. Klarar VBK av den uppgiften är kontraktet i Allsvenskan säkrat. – Vi är så pass bra hemma att vi ska kunna ta dem, säger VBK-spelaren Tobias Pettersson.

Annons:

Kval till Elitserien, säkrad allsvensk plats eller kval för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Med två seriematcher kvar är alla tre scenarion möjliga för Vimmerby BK. Det mesta talar ändå för det mellersta alternativet.

Tufft schema

I nuläget har Vimmerby två poäng upp till tredjeplacerade Djurgården, som har den sista kvalplatsen till Elitserien. Medan VBK har två supertuffa hemmamatcher kvar (Kaskad och Sundbyberg) har Djurgården två på papperet betydligt enklare matcher kvar att spela, Bålsta och Hammarby på hemmaplan.

– Jag tror inte att Djurgården kommer att tappa poäng i de matcherna, men man vet förstås aldrig, säger Tobias Pettersson.

Sethsson saknas

Ned till femteplacerade Hammarby skiljer det tre poäng. Vimmerby har dessutom en mycket bättre kvot. Även Nova och Pärlan har chansen att klättra förbi VBK. Noll poäng för Vimmerby och full pott för något av de tre nämnda lagen gör att VBK tvingas kvala för att hålla sig kvar i Allsvenskan.

– Tar vi två poäng mot Kaskad är vi helt klara. Men det lär räcka med en poäng också, konstaterar Tobias Pettersson.

Att Kaskad är ett riktigt bra lag är det ingen tvekan om.

– De är absolut ett väldigt bra bowlinglag och har tillhört toppen av Allsvenskan i många år. Dessutom var de här och ”tränade” i samband med minisammandraget för ett par veckor sedan.

Det som talar emot VBK är att nyckelspelaren Frida Sethsson saknas.

– Det är helt klart ett avbräck, konstaterar Tobias Pettersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt