Annons:

  • Vimmerby siktar högt i Allsvenskan – här är nycklarna till framgång

    I helgen inleder Vimmerby BK den allsvenska säsongen. Med en betydligt bredare trupp och större konkurrens än tidigare. Foto: Linus Johansson

  • Vimmerby siktar högt i Allsvenskan – här är nycklarna till framgång

    Frida Sethsson..

  • Vimmerby siktar högt i Allsvenskan – här är nycklarna till framgång

    Tobias Pettersson.

Vimmerby siktar högt i Allsvenskan – här är nycklarna till framgång

Förra säsongen var tuff på många sätt. Nu har Vimmerby BK hittat nya vägar för att nå framgång. Dessutom har VBK flyttats till mellanallsvenskan. – Jag tror att den här serien är lite sämre, säger Frida Sethsson, som är en av de bärande spelarna i laget.

Annons:

Vimmerby BK kommer in i en ny säsong med ett kämpigt år bakom sig. Resultatmässigt blev det till slut helt okej, med en tredjeplats i sin grupp i sydallsvenskan. Men runtom var det mycket som inte fungerade. I år är läget ett helt annat. VBK andas optimism igen.
– Nu är vi tillbaka där vi har varit tidigare. Folk kommer tidigare till träningarna och vi får mer tid tillsammans, säger Frida Sethsson (tidigare Dahlgren).

Hård konkurrens

Positivt för den allsvenska klubben är också att träningsnärvaron och konkurrensen har ökat rejält.
– Förra året kunde banorna gapa tomma när det var träning. Nu är vi 17-18 stycken på varje träning. Då har vi ändå ett gäng som jobbar skift och tränar på dagtid istället, berättar Tobias Pettersson, som liksom Sethsson är en av lagets nyckelfigurer.
Totalt finns 26 spelare tillgängliga och ett 15-tal av dem är högst aktuella för A-lagsspel.
– Förra säsongen var det mer klart på förhand vilka som skulle spela i A-laget och vilka som skulle spela i farmarlaget. I år är det skillnad. Jag skulle säga att fyra stycken har säkra platser i A-laget, därefter är det väldigt jämnt. Det kommer bli tufft att plocka bort folk, säger Frida Sethsson.

”Saknar en spets”

På pluskontot har Vimmerby BK fem spelare; Robin Rehn från Varta, Martin Aldebert från Hulingen, comebackande Peter Sandberg och Morgan Holmström samt Jonathan Carlsson.
– Jonathan har spelat i Flax (Västerviksklubb) tidigare, men har inte spelat på några år nu. Han flyttar hit om en knapp månad för att driva hallen och har också sagt att han kommer att spela med oss.
Bredden är det alltså inget fel på. Men frågan är om toppen räcker till för att placera sig i toppen? På förlustkontot finns nämligen ett blytungt tapp i form av Rickard Gustavsson.
– Vi saknar en spets ytterligare, konstaterar Frida Sethsson.
– Vi får hoppas att någon annan kan kliva fram, fyller Tobias Pettersson i.

Gynnas av svår profil

De båda tror att bytet från sydallsvenskan till mellanallsvenskan kan gynna VBK.
– Det ska bli roligt att möta nya lag och komma till andra hallar. Sen tror jag att serien är lite sämre också. Resultaten är ofta högre, men det beror på att de spelar på enklare banprofiler i den här serien, säger Frida Sethsson.
I det avseendet kan Vimmerby också få en stor fördel då man tänker spela på en tuff profil i sina hemmamatcher. Det kan lura många av motståndarlagen.
– Vi fortsätter med samma utmanande profil som förra säsongen. Jag tror att vi kommer kunna tjäna mer på det i år, säger Tobias Pettersson.

Kaskad i premiären

Allsvenskan startar på lördag. För VBK väntar BK Kaskad på bortabanor i Norrköping. Serien består av åtta lag där tre får kvala uppåt och tre tvingas kvala för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Lag fyra hamnar i ingenmansland medan lag åtta degraderas.
– Målet är att kvala uppåt, men blir vi fyra är det också okej, säger Frida Sethsson.

Fakta

Lagen i mellanallsvenskan grupp C:

BK Kaskad, Bålsta BC, Djurgårdens IF, Hammarby IF, IK Pärlan, SK Nova, Sundbybergs IK och Vimmerby BK.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt