Annons:

SVENSSON NOMINERAD TILL IDROTTSGALAN

Jesper Svensson kan vinna pris på Idrottsgalan. Foto: Jesper Svensson

SVENSSON NOMINERAD TILL IDROTTSGALAN

Vimmerbysonen Jesper Svensson har nominerats till priset som Årets Nykomling och Lilla Bragdguldet på Idrottsgalan. Bland motståndarna finns bland annat fotbollsproffset Victor Nilsson Lindelöf.

Annons:

Den 16 januari 2017 hålls Idrottsgalan i Globen. En av dem som kan vinna pris där är Vimmerbysonen Jesper Svensson. Det stod klart efter att nomineringarna släpptes i dag på förmiddagen.

Jesper Svensson har ett makalöst år bakom sig och är nominerad till priset som Årets Nykomling och Lilla Bragdguldet.

 Jag fick veta det här precis och det känns väldigt kul. Dels för min egen del, men också för bowlingen i stort. Sporten har väntat länge på att få in en fot på Idrottsgalan, säger Jesper Svensson till Dagens Vimmerby.

Hård konkurrens

Motståndet blir förstås tuffast tänkbara. Övriga nominerade till priset är fotbollsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf, Ebba Andersson (längdskidor) och Patricia Axling (thaiboxning).

 Det är så klart jättetufft motstånd. Jag förväntar mig inte att vinna. Det är bara kul att se sitt namn där och att bli nämnd i de här sammanhangen. Och sen ska det ju vara tufft att bli pristagare på Idrottsgalan.

 Victor (Nilsson Lindelöf) är så klart storfavorit. Han är den enda jag har hört talas om och jag skulle tro att de andra inte vet vem jag är heller, skrattar Jesper Svensson.

Hade du tänkt tanken att du kunde bli nominerad till Idrottsgalan?

 Egentligen inte, det här är inget som jag har gått och funderat på. Det känns både kul och spännande. Som bowlare förväntar man sig inte en plats i det här sammanhanget. Jag hoppas att det kan göra att folk får upp ögonen för sporten.

Tillbaka till USA

Jesper Svensson har en mycket hektisk tävlingsperiod bakom sig. Just nu är han hemma i Sverige för ligaspel, men den 26:e november åker han till USA igen.

 Det är world series den här gången med fyra olika tävlingar och sedan en femte med de som har varit bäst. Det är en av de största tävlingarna vi har, säger Jesper Svensson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt