Annons:

Vimmerbyskytten bommade medalj med minsta möjliga marginal

Mathias Sjöström bommade medalj med minsta möjliga marginal. Foto: Lollo Ramsing

Vimmerbyskytten bommade medalj med minsta möjliga marginal

Vimmerbyskytten Mathias Sjöström bommade precis medalj på SM i Boden. Han fick ännu en gång nöja sig med en fjärdeplats.
– Tråkigt att inte nå pallen, säger han.

Annons:

Många fjärdeplatser har det blivit för Mathias Sjöström, ursprungligen från Vimmerby, de senaste åren. När SM avgjordes i Boden i helgen blev det på nytt en placering precis utanför prispallen.

Mathias Sjöström satsar hårdast på tre gånger 20 skott på 50 meters avstånd. 

– Det är min huvudgren och som vanligt prenumerar jag på en fjärdeplats... Det är inte fy skam, men det är tråkigt att inte nå hela vägen fram och att inte nå pallen, säger Mathias Sjöström.

Åtta skyttar gjorde upp i finalen och dit kvalificerade sig Mathias, som numera bor i Linköping, och insatsen i finalen var betydligt bättre från hans sida.

– Alla börjar om från noll i finalen och jag låg nästan rakt igenom på en stadig andraplats. Under en kort period var jag uppe som etta, men de andra sköt riktigt, riktigt bra mot slutet samtidigt som jag tappade iväg något skott. Det kostade för mycket och jag tappade därmed medaljen också. Det är små marginaler, men marginalerna får man med sig om man har träningsmängden.

Måste få upp träningsmängden

Det är just den det varit si och så med för Vimmerbyskytten på slutet.

– Tyvärr har jag jobbat lite för mycket för att få till den mängden träning som behövs. Det gör att jag saknar jämnheten. Jag skjuter bra och kan skjuta bra, men utmaningen är att få ihop helheten. 

Sedan 2015 var det här femte gången som Mathias Sjöström slutade fyra i SM. 2018 fick han dock med sig ett SM-brons. Då pratade han om en satsning mot OS 2024, men det är en satsning som kommit av sig.

– Det har varit två år med pandemi och nu handlar det snarare om att komma tillbaka till bra träningsrutiner och hitta balansen mellan det och tävlingar. Att komma tillbaka till vardagen är prio ett den kommande säsongen. 

I närtid väntar en landskamp mot Danmark i Ystad för skytten. 

– Då är jag en av sex skyttar och det ska bli roligt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt