Annons:

Dubbla guld till Vimmerbyskytten i landskamp:

Mathias Sjöström tog dubbla guld i en landskamp mot Danmark. Foto: Bengt Kämpe

Dubbla guld till Vimmerbyskytten i landskamp: "Väldigt roligt"

Nyligen möttes Sverige och Danmark i en landskamp. Då blev det succé för Vimmerbyskytten Mathias Sjöström som landade två guld.
– Det var väldigt roligt, säger han.

Annons:

Tidigare i augusti bommade Mathias Sjöström medaljerna precis i SM. Något han förstås grämde sig över. Bättre gick det för Vimmerbykillen när Sverige och Danmark möttes i en klassisk landskamp i Ystad.

Sjöström var en av sex svenskar som ställdes mot sex danskar. Vimmerbyskytten var bäst av alla med 286 poäng och svenskarna vann lagtävlingen med 13 poäng över Danmark.

– Landskamperna är alltid jämna. Tittar man på det internationellt så är nog danskarna snäppet vassare generellt sett, men den här gången var vi starkare, berättar Mathias Sjöström. 

"Fick hög puls"

Men det roligaste för Sjöström var förstås att han fixade guldet i den individuella tävlingen. 

– Det gick väldigt bra och det var verkligen roligt att det blev dubbla guld. Jag visste att jag hade chansen, men det är alltid svårt att veta i förväg. Det hänger på hur de andra skjuter och hur konkurrenskraftigt jag presterar. Jag förväntade mig det inte. 

Kampen stod mellan Mathias Sjöström och dansken Lars Orum Pedersen. Totalt var det tolv skyttar i den individuella tävlingen, men det var mellan de båda nämnda som guldkampen stod.

– Jag låg med i toppen hela tiden. Jag var trea efter den första omgången och gjorde en svag ståserie. Jag sköt näst bäst i andra omgången och då låg jag etta inför den avgörande omgången med totalt 15 skott, fördelat på liggande, knä och stående. Jag och den som blev tvåa höll jämna steg och inför det sista skottet ledde jag med ett par poäng. Jag tappade iväg sista skottet till 6,9 poäng. Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag fick hög puls och blev nervös. 

Blev särskjutning

Det innebar särskjutning mellan Sjöström och Pedersen.

– Jag samlade mig och vann särskjutningen om guldmedaljen. Med facit i hand så var det roligare att vinna på det sättet, men det blev onödigt spännande med tanke på utgångsläget. Det var superkul att vinna verkligen.

Var det en revansch för medaljmissen i SM?

– Det blev en revansch för mig. Jag har haft det motigt under säsongen, så det var faktiskt en revansch. Jag är inte helt nöjd med prestationen, även om jag låg med i toppen hela vägen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt