Annons:

Alms recept för att bli bättre: lägga Zorro-finten på hyllan

Jesper Alm hoppas på mer speltid i Linköping i år. Foto: Linus Johansson

Alms recept för att bli bättre: lägga Zorro-finten på hyllan

Jesper Alm har haft svårt att få speltid i SSL-laget Linköpings IBK. Nu tar han till en drastisk åtgärd för att bryta förbannelsen. – Jag har skippat att köra med zorron för att spela mer rakt istället, säger Jesper Alm.

Annons:

Jesper Alm har i många år varit synonym med den så kallade Zorro-finten. En fint som älskas av många i publiken, men som inte alltid är lika populär hos motståndarna. Den har dock varit ett rejält vapen för Jesper Alm, inte minst i powerplay och när det kommer till straffar.

Har blivit bättre

Men kan finten också ha hållit tillbaka hans utveckling som spelare? Det är inte omöjligt. Från och med i år tänker i alla fall Jesper Alm lägga betydligt mindre fokus på att använda sig av Zorro-finten i sitt spel.

– Jag tycker att jag har förbättrat mig en hel del efter att förra säsongen tog slut. Och sen har jag skippat lite att köra med zorron för att spela mer rakt, säger Jesper Alm.

Skrotar du den helt eller kommer du att plocka fram den då och då?

– Jag kommer säkert att plocka fram den någon gång. Men till en början den här säsongen så kommer jag att spela mer rakt.

Målet: SM-guld

Vimmerbykillen Jesper Alm är inne på sin tredje säsong med SSL-laget Linköpings IBK. Tidigare år har han haft svårt att få speltid och förra säsongen lånades han ut till Vimmerby IBK i ett par månader. I år hoppas han på mer speltid i LIBK.

– Det känns bättre i år, jag har kommit in i det mycket bättre. Jag både tror och hoppas på att jag ska kunna slå mig in lite mer i laget det här året.

I premiären mot AIK (förlust med 7-4) blev det inte särskilt mycket speltid för Jesper Alm. I kväll, i bortamatchen mot Helsingborg, finns chansen till betydligt mer tid på planen.

– Jag hoppas att det ska gå bättre för både mig och laget. Det som vi presterade mot AIK håller inte, det var under all kritik.

Vad har Linköping för mål den här säsongen?

– Det går inte att säga annat än SM-guld. Vägen dit är lång, men det är dit vi måste sikta. Vi vet att vi är ett bra slutspelslag, men ska försöka göra en bättre grundserie i år, säger Jesper Alm.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt