Annons:

Lindgrens besked: redo att rädda Indianerna från konkurs

Fredrik Lindgren har gått med på en nedskrivning av skulderna med 25 procent. Därmed är han redo att rädda moderklubben Indianerna. Foto: Simon Henriksson

Lindgrens besked: redo att rädda Indianerna från konkurs

Indianerna Speedway AB har ansökt om en företagsrekonstruktion för att överleva. Nu har Dackarnas Fredrik Lindgren gjort sitt val.
”Jag har från mitt håll gått med på dom villkor som erbjudits gällande de 25% av den kvarstående ersättning som Indianerna Speedway AB fortfarande är skyldiga mig” skriver Lindgren på Facebook.

Annons:

Indianernas dåliga ekonomi har varit på tapeten sedan i höstas. Med runt fyra miljoner kronor i skulder har väl knappast någon trott att klubben ska kunna köra i Elitserien under 2017. För en tid sedan ljusnade dock läget en aning när tingsrätten godkände en företagsrekonstruktion. Det skulle innebära att skulderna, där runt hälften är till förare, skulle skrivas ned med 75 procent. Minst 75 procent av borgenärerna måste dock gå med på detta för att det ska bli verklighet.

”Svårt att överleva”

En som nu har gjort sitt val är Fredrik Lindgren, nyförvärv i Dackarna, och som har Indianerna som moderklubb. Det har tidigare talats om att Indianernas skulder till Lindgren är runt 700 000 kronor.

”Jag har gjort mitt val på grund av olika skäl, men främst för att jag ser det som svårt för Indianerna att överleva detta om man inte gör på detta vis”, skriver Fredrik Lindgren på sin Facebooksida.

”Jag som förare och borgenär riskerar även att bli av med hela den kvarstående summan dom är skyldiga mig och då anser jag att denna lösning är bättre än att förlora allting. Jag tänkte också på framtiden när jag skrev på och godkända en nedskrivning till 25%. Jag tänker att utan Indianerna i elitserien så missar jag minst 2 matcher för denna säsong, det vill säga två matcher minst utan inkomst om jag får vara skadefri och köra dessa planerade tävlingar mellan Dackarna och Indianerna”, fortsätter Lindgren.

”Ser en glöd i honom”

I beslutet har Fredrik Lindgren också vägt in lillebrorsan Ludvigs framtid.  Ludvig Lindgren är tänkt som lagkapten i Indianerna kommande säsong.

”En annan faktor är att min lillebror Ludvig skrev på för Indianerna och var så taggad för en nysatsning för hemmalaget. Att jag ser en glöd i honom igen som var längesen jag såg och som familj så vill man alltid det bästa för varann. Men utan Indianerna i Elitserien så kommer inte han heller få den start han nu planerat. Något jag tycker är trist eftersom svenskarna inom speedwayen börjar ebba ut och det gäller att vi tar vara på dom talanger som fortfarande finns”.

”Få in rätt människor”

Fredrik Lindgren avslutar inlägget med följande ord:

”Personligen så anser jag också inte att klubben Indianerna har gjort oss något, det är personer som drivit företaget Indianerna Speedway AB som har skapat problem. Något som i min mening går att lösa genom att byta ut dessa människor som gjort skada och istället få in rätt människor med rätt kunskap och vilja för att driva detta företag och med det också en förening på elitnivå. Jag hoppas helt enkelt på den bästa lösningen i denna tragiska situation och blir det en nedskrivning på min kvarstående summa, så tar jag den hellre än att förlora allt och att jag även får möta Indianerna i elitserien denna säsong”.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt