Annons:

Dudek: ”Att vara kvar i Dackarna är det bästa för mig”

Patryk Dudek hissades av lagkamraterna efter det sista heatet mot Masarna. Foto: Simon Henriksson

Dudek: ”Att vara kvar i Dackarna är det bästa för mig”

Först blev Patryk Dudek stor hjälte när Dackarna besegrade Masarna med 46-44. Sedan släppte han själv nyheten att han under dagen skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Målillaklubben. – Jag trivs bra i klubben och fansen är perfekta, säger Patryk Dudek till Dagens Vimmerby.

Annons:

Förra veckan fick lagledaren Mikael Karlsson en uppgift av klubbens styrelse: förläng kontraktet med Patryk Dudek. Sagt och gjort. Innan matchen mot Masarna skrev polacken på ett nytt tvåårskontrakt med Dackarna.

– Styrelsen sade till mig att de ville att jag skulle sitta ner med Patryk och försöka få till en förlängning. Vi har haft lite kontakt sedan förra veckan och sedan satte vi oss ned under eftermiddagen i dag. Jag lade fram ett förslag och det tog tio minuter att komma överens. Han är vår nummer ett, det är klart att vi vill ha kvar honom, säger Mikael Karlsson.

Vill stanna länge

Patryk Dudek själv var nöjd över att ha skrivit på ett nytt kontrakt med Dackarna.

– Jag trivs bra i klubben och fansen är perfekta. Att vara kvar i Dackarna är helt enkelt det bästa för mig. Jag vill gärna vara i mina klubbar länge, säger Patryk Dudek.

Dudek var också den som vann matchen mot Masarna åt Dackarna. Han körde in 13 poäng på sina fem heat och var den som klev fram och levererade heatsegrar i de två avslutande heaten.

– Det var en väldigt tuff match. Ibland var vi vinnare och ibland var vi förlorare. Men det viktiga var att vi tog två poäng till slut, säger Patryk Dudek.

”Det här är speedway”

Inför det sista heatet ledde Dackarna med två poäng när himmelens portar öppnades på vid gavel. Ett uppehåll på en och en halv timme följde innan Patryk Dudek kunde köra hem matchen åt Dackarna.

– Banan var förstås väldigt annorlunda i det sista heatet, men den var okej även om den var lite svår i första sväng.

Var det svårt att hålla fokus under det länga uppehållet?

– Det tycker jag inte. Det här är speedway och jag visste vad jag behövde göra. I Polen hade det sista heatet aldrig körts, där hade det blivit rainoff. Men i Sverige har man bättre maskiner att göra i ordning banan med, konstaterar Patryk Dudek.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt