Annons:

Hyllningen till Dudek: ”Han gör som han vill”

Patryk Dudek gjorde en felfri insats när Dackarna slog Indianerna med stora siffror. Foto: Simon Henriksson

Hyllningen till Dudek: ”Han gör som han vill”

I lördags blev Patryk Dudek klar för GP-serien. I kväll körde han fullt i slutspelsmatchen hemma mot Indianerna. Efter seger med 52-38 hyllades polacken av Dackarnas lagledar Mikael Karlsson. – Patryk Dudek, vad ska jag säga? Han är fantastisk. Han gör som han vill, säger Karlsson med ett brett leende.

Annons:

En stark laginsats låg bakom Dackarnas storseger mot Indianerna i kväll. Men ett par förare stack ut lite extra. Allra bäst, som så många gånger förr: Patryk Dudek. Se här:

* Det var Dudek som, tillsammans med Kacper Gomolski, såg till att Dackarna fick en superstart i det första heatet.

* Det var Dudek, som från en i det närmaste omöjlig position, vände 1-5 till 3-3 i heat tio.

* Det var Dudek som, tillsammans med Peter Ljung, tog en dubbelseger i heat 14 och definitivt säkrade hemmalagets seger.

Och då har vi inte ens nämnt hans heatsegrar i heat sju och 15. Kort sagt. Patryk Dudek var glödhet i kväll.

– Jag hade en tuff tävling i polska ligan i söndags och var lite orolig. Men vi bytte motor till den här matchen och då funkade det bättre, säger Patryk Dudek.

Hittade fart på innern

Det som troligen sitter på näthinnan från kvällens match hos de flesta i publiken är Dudeks insats i heat tio. Där kom han i väg som trea, men passerade först Miroslaw Jablonski och sedan GP-stjärnan Antonio Lindbäck på innern på det sista varvet. Den körningen såg till att hemmalaget behöll sitt fyrapoängsövertag.

– Jag startade på bana fyra och vet att den startbanan inte är så bra här. Därför var jag inställd på att fajtas ordentligt. Sen hittade jag bra fart på innern och kunde ta mig förbi honom (Lindbäck), säger Patryk Dudek.

Banan betyder mycket

Dackarnas seger var förstås odiskutabel. Samtidigt vann Rospiggarna mot Piraterna med stora siffror. Därmed toppar Rospiggarna slutspelsserien på sex poäng, Dackarna är tvåa med fyra och Piraterna trea med två poäng.

För tredje matchen i rad gjorde Dackarna en stark insats på hemmabanan, något som inte har varit så vanligt i ett historiskt perspektiv.

– Även om vi inte har en hemmabana som är speciell har vi en bana som har sett likadan ut en längre tid. Det gör att vi växer in i det och alla vet hur de ska ställa in grejerna, säger Mikael Karlsson.

I bättre form

Redan i morgon är Dackarna i farten igen, då väntar Indianerna på bortabana.

– I morgon är en ny dag. Kan vi vinna där ser det riktigt bra ut. Vi vet att det är en tuff match. Hur gick det för oss där tidigare i år? frågar Patryk Dudek.

Ni förlorade med tolv poäng.

– Just det. Men nu har vi Rune Holta och Maciej Janowski i bättre form.

Mikael Karlsson:

– Vi har en positiv press på oss inför i morgon, Indianerna har en negativ press. Nu får vi njuta i ett par timmar och sedan är det ner på jorden som gäller i morgon bitti.

Vad tror du om morgondagens match?

– Visst har Indianerna förare som kommer att vara ett snäpp bättre i morgon. Samtidigt är vi ett bra bortalag. Vi är inte oroliga för att åka till en bortamatch, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt