Annons:

Elevföreningen: ”Finns spännande idéer”

Elevföreningen på Kulturskolan har många idéer inför övertagandet av Aktiv Ungdoms verksamhet. Foto: Julia Jaensson

Elevföreningen: ”Finns spännande idéer”

Vimmerby Kulturskolas elevförening kommer med all sannolikhet att ta över Aktiv Ungdoms verksamhet från och med i höst. – Det finns många bra tankar och spännande idéer, skriver elevföreningens Kerstin Swahn i ett mejl till DV.

Annons:

I går avslöjade Dagens Vimmerby att den anrika dansföreningen Aktiv Ungdom, som firar 35-årsjubileum i år, kommer att läggas ned i höst. Anledningarna är främst att verksamhetsledaren Ann-Sofie Svensson kommer flytta ifrån Vimmerby, lägre medlemsantal och allt kärvare ekonomi.

”Tog kontakt med oss”

Förhoppningsvis och förmodligen kommer i stället hela föreningens verksamhet flyttas över till Kulturskolans Elevförening. Saken har diskuterats under en tid och i går hade parterna en ny träff.

– Jag kan bekräfta att Vimmerby Kulturskolas Elevförening för diskussioner med Aktiv Ungdom. Aktiv Ungdom letade en samarbetspartner och tog kontakt med oss. Vi har nu träffats och mycket talar för att dansverksamheten från och med hösten 2016 kommer att drivas i Elevföreningens regi tillsammans med flera aktiva funktionärer inom Aktiv Ungdom i dag, skriver Kerstin Swahn till DV.

Inget skäl till oro

Elevföreningen är fåordig om hur förändringen kommer att märkas.

– Det finns många bra tankar och spännande idéer om hur vi tillsammans kan utveckla dansen i framtiden. Allting är dock fortfarande i planeringsstadiet och inget vi vill eller kan gå ut med ännu.

Enligt Swahn ska inga danselever eller ungdomsledare på Aktiv Ungdom behöva känna någon oro över att deras dansverksamhet ska läggas ned.

Aktiv Ungdom har cirka 15 klasser och 160 aktiva medlemmar i dag. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt