Annons:

  • KD+M: ”Ta regionens ekonomiska situation på allvar”

    Malin Sjölander (M) och Jimmy Loord (KD)

  • KD+M: ”Ta regionens ekonomiska situation på allvar”

    Malin Sjölander (M) och Jimmy Loord (KD)

KD+M: ”Ta regionens ekonomiska situation på allvar”

Efter att den senaste ekonomiska prognosen för regionen visar på ett minus med 128 miljoner kronor, vill M+KD att regionens ledande politiker tar situationen på allvar och minskar kostnadsökningen för bland annat hyrpersonal.

Annons:

I ett pressmeddelande skriver Malin Sjölander (M) och Jimmy Loord (KD) att regionen måste ta den ekonomiska situationen på allvar. De skriver att slutresultatet för 2018 visade på ett minus på 95 miljoner kronor och redan i maj pekar prognosen att det underskottet kommer att öka till 128 miljoner kronor för 2019.

De menar att ekonomi i balans är en förutsättning för att kunna bedriva en stabil verksamhet, med medarbetare som mår bra och känner trygghet i sin arbetssituation.

– Det är vackra ord i länsunionens budgetriktlinjer, men det står inget konkret någonstans om hur regionen ska nå ett överskott på två procent, kunna finansiera alla investeringar med egna medel och kraftigt minska hyrbemanningen. Enligt de senaste ekonomiska prognoserna känns vägen dit inte bara lång, den känns väldigt diffus, skriver Malin Sjölander.

– Majoriteten kan inte smyga igenom så stora besparingar och effektiviseringar som nu behövs till en budget i balans. Taktiken när man stängde vårdplatserna var att låta tjänstepersonerna ta ansvaret men det är inte dom som ska ställas till svars för verksamhetens inriktning gentemot invånarna. Det är politiken. Därför måste länsunionen nu ut på banan och presentera vilka åtgärder man vill vidta, säger Jimmy Loord.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt