Annons:

Vänsterpartiet: Utveckling eller inveckling?

Nu när värnskatten tas bort får den som tjänar 80 000 i månaden en dryg tusenlapp var månad mer att röra sig med utöver den sedvanliga löneökningen på fler procent än vad du och jag får.

Annons:

När så höginkomsttagarna får sitt, som (c) och (l) på riksnivå krävt, borde det vara naturligt att ge kommunerna lite extra, så att vi andra inte riskerar drabbas av kommunala skattehöjningar istället.

Regeringen, med (s) i spetsen, går – Äntligen – ut med ett förslag om förbättrad fördelning av resurser kommuner emellan.

Det är såklart för lite och för sent, men bättre än ingenting alls. Det behövs betydligt mer i framtiden. Vi får se vad man får med sig de motsträviga (c) och (l) på i budgetförhandlingarna i höst.

*

För Vimmerbys del anser Ingela från (c) att de extra pengarna kommer nog innebära mindre behov av effektiviseringar.

Något som Helen, Daniel och Peter från (s) väljer(?) att misstolka som att (c) inte vill göra några effektiviseringar alls ...

Och så bråkas det om en fråga som inte ens finns … - Inveckling istället för utveckling.

Den – Verkliga – frågan är vad vi ska GÖRA.

Ingela kontrar med att utvecklingsarbete är något ALLA ska delta i.

Det är Vänsterpartiet med på. Vi har MASSOR av idéer. Det har de andra partierna också. Vi nåddes i veckan av beskedet att befolkningen i Vimmerby kommun minskar. Här hade (s) en vision om att arbeta för att den ska öka, till 17 000 personer.

*

Vänsterpartiet såg såklart djupare på det här och inser att en ökning med ca 1 300 invånare kan vi inte få till genom enbart nybyggnation av vare sig lägenheter eller villor. Här måste fler resurser utnyttjas. Och turligt nog finns det sådana.

Det finns tomma hus på landet. Alla är såklart inte inflyttningsbara. Men många är det. Runt om i landet har små bygder på egna initiativ inventerat dessa och frågat ägarna till dem om de 1) Kan tänka sig flytta dit själva? 2) Sälja? Eller 3) Hyra ut?

Det är inte aktuellt med något i många fall, men i flera fall är det så. Det här är något kommunen skulle kunna samordna mycket bättre än ideella krafter, arbetande i bara sin egen del av kommunen.

*

Fler invånare på landet skulle hjälpa till att säkra skolorna – Och här bli det faktum att det FINNS skolor ett dragplåster att använda – bevara servicen som finns på orten och ge större underlag för fler företag att leva på landsbygden SAMT öka intäkterna för kommunkassan.

Det som är bra för en kommunända är bra för HELA kommunen.

Det är ETT exempel på hur Vänsterpartiet vill delta i utvecklingen av Vimmerby kommun. Hela kommunen. Istället för att tjafsa om ickefrågor.

Är ni med – Ni andra partier?

 V i Vimmerby

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt