Annons:

SD: "Majoritetens vanstyre tvingar fram skattehöjning"

Majoritetens mångåriga vanstyre av Regionen, där underskotten i verksamheterna har ökat år för år utan tydliga åtgärder, har nu i budgeten tvingat fram både en skattehöjning och sparkrav, det skriver Martin Kirchberg SD, i ett pressmeddelande.

Annons:

Det är symptomatiskt att man i ett läge med stora underskott väljer att lägga sparkrav på allt utom den skattefinansierade kulturen, som istället får ett frikort.

  - Efter många års ökande problem som inte åtgärdats väljer majoriteten nu att höja skatten för att få ihop sin skrivbordsprodukt, skriver SD:s regionråd Martin Kirchberg.

Sverigedemokraterna har genom åren föreslagit en rad besparingsåtgärder, såsom att dra ned på den svällande icke-vårdnära administrationen och att omprioritera resurser till sjukvårdens kärnverksamhet. Vidare har SD föreslagit arbetsmiljöåtgärder, möjligheter till nya rekryteringssätt, en friare schemaläggning och lönesatsningar som kan minska behovet av bemanningsbolag. Hade Socialdemokraterna gått med på våra förslag tidigare så hade vi haft ett mycket bättre utgångsläge nu, men det är ändå glädjande att man har tagit till sig att se över den svällande administrationen.

- Vidare har man nu tagit fram vårt gamla förslag om hälsosamtal för 40-50-60-åringar. Däremot finns det varken någon tydlig arbetsmiljösatsning och primärvården saknar helt resursförstärkning. Vi kommer att presentera vårt budgetförslag nästa vecka, och där kommer vi att göra de omprioriteringar av resurser till sjukvårdens kärnverksamhet som vi anser hade behövts för länge sedan.

 

Martin Kirchberg (SD) Regionråd i Kalmar län

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt