Annons:

Utöka jouransvaret i öppenvården samt inför akutläkare

Carl Dahlin (M).

Utöka jouransvaret i öppenvården samt inför akutläkare

Studier av situationen vid länets sjukhus akutintag visar att en stor del av de patienter som söker akutvård kan och bör behandlas inom öppen vård. Det innebär att sjukhusens akutavdelningar belastas av patienter som hör hemma inom öppenvården. Det skriver Kaj Holst och Carl Dahlin, båda (M) i ett pressmeddelande.

Annons:

Av andelen patienter som kommer till akutmottagningarna vid länets sjukhus kan 40 procent hänvisas till öppenvården. En tredjedel av patienterna bör behandlas akut, samtidigt som de sjukaste patienterna läggs in, skriver Kaj Holst, ersättare i personalutskottet och Carl Dahlin, vice ordförande i personalutskottet.

– Regionen kan komma tillrätta med det genom att primärvården utökar sitt jouransvar alla dagar i veckan, säger Carl Dahlin.

– Vi moderater har motionerat om att akutsjukvårdens organisation inom Region Kalmar län ses över med syfte att möjliggöra att öppenvårdens mottagningar får ett utökat akutansvar, samtidigt som akutläkare införs på sjukhusens akutmottagningar, säger Carl Dahlin.

 

  

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt