Annons:

DEBATT: Varför ska det plötsligt bli parkeringsförbud?

Storebrobon Andreas Hustoft gillar inte de nya reglerna. Foto: MostPhotos

DEBATT: Varför ska det plötsligt bli parkeringsförbud?

Den 18 december sattes det upp skyltar med texten: Vändplats tillsamans med ett parkeringsförbudsmärke, på samtliga vändplaner i Storebro. Jag undrar hur genomtänkt detta är. 

Annons:

Samtliga hushåll som drabbas av detta förbud har redan begränsade parkeringsmöjligheter på sina tomter och har bara plats för sina egna bilar. Ska man hänvisa sina gäster och besökande att följa de nya skyltarna kommer gatorna bli oerhört trånga och flertalet infarter bli blockerade för grannarna.

Vändplanerna är på de flesta ställen stora och rymliga så ett parkeringsförbud är väldigt ologiskt. Att förbudet kom upp en vecka innan julhelgen när folk bjuder hem familj och vänner vilket givetvis leder till fler bilar känns även lite märkligt.

Jag skulle vilja veta hur man har tänkt att parkering på drabbade gator ska gå till. Man förväntar sig väl inte att de drabbade hushållen ska bygga om sina redan små tomter till gästparkeringar? Varför ska det plötsligt bli parkeringsförbud när det stått bilar på gatorna i de 20 åren jag har bott i ett av dom drabbade kvarteren?

Andreas Hustoft

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt