Annons:

DEBATT:

Fler måste kräva bättre äldreomsorg, menar SPF. Foto: MostPhotos

DEBATT: "Måste bli fler som kräver bättre äldreomsorg och högre pensioner"

De senaste månaderna har vi seniorer hållit fysiskt avstånd och använt sunt förnuft i vår vardag. Det är tufft att inte kunna krama barn och barnbarn eller umgås som vanligt med vänner och familj. Ensamhet och ovisshet tränger sig på. Hur länge ska isoleringen pågå? När ska vi få en värdig äldreomsorg och hur mycket sänks pensionerna nästa år?

Annons:

Vi kämpar på ändå, vi träffas utomhus och fortsätter vårt påverkansarbete. Ingen kan nu blunda för de brister vi länge pekat på – både äldreomsorgen och pensionerna måste förstärkas. Snarare har coronakrisen gjort det än tydligare att en nedbantad äldreomsorg och ett underfinansierat pensionssystem måste åtgärdas.

Men risken är att dessa frågor snart glöms bort. Vi behöver därför bli fler som kräver en trygg äldreomsorg med bättre medicinsk kompetens än idag. Och fler som agerar gentemot regering och riksdag för högre pensioner som ska spegla ens arbetslivsinsatser. 

Vi i SPF Seniorerna kommer inte att glömma bort varken äldreomsorgen eller pensionerna. Vi kommer att granska och ställa politikerna i både riksdag, regering, kommuner och regioner till svars om vård och omsorg.

Men vi behöver bli fler som ställer krav och kan öka trycket för att riktig förändring ska ske. Att gå med i SPF Seniorerna är ett bra val för att vara med och påverka.

SPF Seniorerna Kalmar län

Sven-Erik Karlsson, distriktsordförande

Eva-Lena Fungmark, 1:e vice distriktsordförande

Lars Hamrin, 2:e vice distriktsordförande 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt