Annons:

Jakobsson (SD):

Anneli Jakobsson ger Vimmerbyborna beröm.

Jakobsson (SD): "Ditt besök betyder så mycket för Vimmerbys näringsställen"

Gå ut och ta en fika eller en bit mat i Vimmerby. Det är uppmaningen från Anneli Jakobsson. 

Annons:

I Vimmerby har jag och ett par partikamrater varit ute och ätit under veckan, dels för att se om näringsställena håller distans och dels för att gynna de lokala aktörerna som har det väldigt svårt under coronakrisen och det får med beröm godkänt. Inga köer, bordsservering och distans höll till bordsgrannen.

Veckan avslutades med teater hos komedianterna, likadant där, stolar uppradade med avstånd till varandra men den 13 juli tog vi en semesterdag och åkte till Gränna för att ta färjan över till Visingsö. Där var det kö på ca 800 meter till färjeläget och folk verkade ha glömt allt vad Corona heter. Man stod tätt, tätt intill varandra och rekommendationer som folkhälsomyndigheten satt upp verkade vara totalt bortglömt. Visserligen sa ingen personal till att hålla avstånd men man måste ju själv ta eget ansvar. Vi åkte aldrig över på grund av trängseln men det är bedrövligt att folk inte tar sitt egna ansvar. Efter besöket i Gränna åkte vi för att äta en bit mat, lika där, trängsel vid kassan, ingen bordsservering utan man fick stå i kö och beställa, och inte var det heller några avstånd till bordsgrannen. Bedrövligt. Dessa rekommendationer har inte satts upp för nöjes skull utan de finns till för att försöka hindra smittspridning och för att skydda dig, mig och andra.

Låt oss tillsammans ta ansvar så vi får bukt med smittspridningen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och du som bor i Vimmerby kommun, gå gärna ut och ta en fika eller en bit mat på någon av stans caféer eller restauranger, ditt besök kostar så lite men betyder så mycket för Vimmerbys lokala näringsställen.

Anneli Jakobsson SD Vimmerby

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt