Annons:

DEBATT:

Sverigedemokraterna vill se böter för tiggarna i Vimmerby. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

DEBATT: "Bötfäll tiggarna som inte har tillstånd"

Alla kommuner i Sverige har sina egna lokala ordningsföreskrifter, även Vimmerby och vad som gäller för lokala ordningsföreskrifter i den kommun man befinner sig i är upp till var och en att ta reda på.

Annons:

Vimmerby kommun har som exempel i de lokala ordningsföreskrifter en föreskrift, §10 att vi inte får affishera överallt utan tillstånd, gör vi detta så tas affischerna ner, vi får heller inte dricka alkohol överallt i kommunen enligt §13, gör vi ändå detta och blir påkomna blir vi ombedda att gå därifrån och kanske även hälla ut alkoholen, ja, listan på ordningsföreskrifter kan göras lång och det är mycket att hålla reda på men det är också var och ens skyldighet att göra detta.

Nu sedan några månader tillbaka så har butikerna i Vimmerby återigen fått EU-migranter som sitter och tigger men även där har vi en lokal ordningsföreskrift , §12, insamling av pengar som lyder: polismyndighetens tillstånd krävs för insamling av pengar i bössor eller liknande, om inte insamlingen utgör led i en tillståndspliktig allmän sammankomst eller offentlig tillställning. Tillstånd krävs inte heller när pengar samlas in till hjälporganisationer som röda korset och inte heller för framförande av gatumusik.

"Inte svårare än så"

Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet bryter mot detta kan dömas till böter enligt 3 kap, 22 paragraf, andra stycket ordningslagen. Under våren och sommaren, när värmen har kommit, sitter det återigen tiggare utmed de flesta dagligvarubutiker men Ingen av EU-migranterna har något tillstånd och då bryter samtliga således mot våra lokala ordningsföreskrifter. Varför görs det ingenting åt detta? Det enda som krävs är att visa upp ett tillstånd. Har man inget tillstånd eller inte vill skaffa ett, så ska personen avhysas från platsen. Svårare än så är det inte.

Det är inget värdigt liv att sitta och tigga men de lokala ordningsföreskrifterna ska gälla alla utan undantag. Regeringen vill tydligen inte förbjuda tiggeri men det går att se till att våra lokala ordningsföreskrifter efterföljs och då är det ju ett perfekt tillfälle att börja med att varje EU-migrant måste kunna visa upp sitt tillstånd. 

Anneli Jakobsson SD Vimmerby 

Kjell Jakobsson SD Vimmerby 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt