Annons:

Vimarhems ordförande:

Magnus Danlid försvarar multiarenan i Storebro.

Vimarhems ordförande: "Arenan i Storebro är ett fint tillskott"

Både Anneli Jakobsson och Kjell Jakbsson har reagerat på multiarenan i Storebro. Nu har Magnus Danlid, ordförande i Vimarhem, kommit med en replik.

Annons:

Jag tycker arenan i Storebro som snart är färdig är ett fint tillskott vid Storebro centrum. För mig är det självklart att när vi satsar så ska det komma alla till del. Syfte med denna samlingsplats är att människor ska mötas i olika åldrar och från olika bostadsområden. Därför så finns redan förutom arenan sittplatser, grillutrustning och belysning som är rejält konstruerade och ska kunna stå i många år. Jag hoppas även på sikt att det ska finnas mer lekutrustning för barnen i anslutning till denna samlingspunkt i Storebro. Jag vet också att idrottsföreningen har idéer på hur anläggning ska kunna användas för sina barn- och ungdomsaktiviteter.

Jag vill också påminna debattörerna Jakobsson om att detta inte är något soloprojekt för Vimarhem. Statliga Boverket har varit med o finansierat och de hade tydliga synpunkter på att arena ska ligga på en central plats så att alla i samhället ska känna sig välkomna. Den plats som skribenterna Jakobsson verkar så förtjusta i bortemot ån så ingen förbipasserande skulle se den var ett bland flera alternativ som vi tittade på först, men där sa Boverket nej. Hade Vimarhem krävt att arenan skulle byggas vid ån så hade det inte blivit någon alls, och det verkar ju Anneli Jakobsson tycka hade varit det allra bästa. När hon nu drar på så extremt i sin argumentation så att hon jämför med Kumlaanstalten. Jag har inte besökt rastplatserna i Kumla men jag är helt säker på att miljön i Storebro centrum är betydligt trivsammare även efter att denna gedigna arena är byggd. Arenan är helt rätt placerad om någon frågar mig.

"Inte kostat en skattekrona"

Vimarhem jobbar även med att alla våra lokaler i Storebro centrum ska vara fyllda med hyresgäster och aktiviteter och att även den yttre miljön kommer utvecklas mitt emot arenan på butikssidan.

Jag blir alltid glad när jag åker igenom Storebro för där finns alltid människor så centrum känns levande vilket är vår förhoppning att även denna samlingsplats för barn och vuxna ska bidra till.

Jag vill även klargöra att dessa satsningar inte har kostat en enda skattekrona i Vimmerby. Det är bostadsbolaget Vimarhem AB som driver och betalar. Dessutom så räknar jag med att det ska planteras buskar och träd runt arenan som ska förstärka den yttre miljön i Storebro ännu mer.

Magnus Danlid

Ordförande i Vimarhem AB

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt