Annons:

Jakobsson:

Anneli Jakobsson (SD). Foto: Arkivbild

Jakobsson: "Kostnaden för kommunen skulle bli 0 kronor"

Sverigedemokraternas Anneli och Kjell Jakobsson har skrivit en ny debattartikel, som du kan läsa här nedan.

Annons:

I augusti förra året fick jag och min man höra talas om en stor lek och klätterställning på Storebro skola som sett sina bästa dagar. Den är ca 50 år gammal och spikar sticker upp som barnen kan göra illa sig på. Vi åkte dit och tittade. Mycket riktigt, den var under all kritik. Föräldraföreningen får med jämna mellanrum slå ner spikarna som sticker upp men vad kan hända den dagen ingen ser spikarna och barnen är där och leker.

En ny klätterställning i den storleken kostar väldigt mycket, ca 3-400 000 kr så det förstår ju vem som helst att kommunen inte kan köpa in. Vi funderade på hur och vad vi kunde göra men så fick jag reda på att man hade monterat ner en lekställning från Bullerbyns lekplats och förvarade den i Vimmerby kommuns centrallager. Vi åkte dit och tittade. Vi blev förvarnade om att den var i dåligt skick och det var den men inte värre än att den går att fixa till.

*

Jag kontaktade några snickare som sa att det var inga som helst problem att renovera lekställningen och med lite färg skulle den bli som ny. Vi kunde även ordna med bortforsling helt gratis, kostnaden för kommunen skulle alltså bli 0 kr. Denna lekställning hade också rutschbana, precis som barnen vill ha. Nu följde telefon och mailkonversationer men vi fick inget gehör för detta.

Vi fick alltså inte loss denna stora lekställning för renovering under vintern, nej, istället funderade kommun på att köpa in en liten lekställning för ca 50 000 kr, en lekställning skolan egentligen inte vill ha, men som föräldraföreningen sa, det är ju bättre än ingenting men den får ju inte ersätta den stora. Jag kan inte förstå varför inte kommunen ville släppa lekställningen som bara står där till ingen nytta.

Med lite färg, nytt virke och eventuellt ny plåt till rutschbana hade den blivit som ny och ca 90 barn hade haft glädje och nytta av den och det bästa av allt, det hade skett med ideella krafter och kommunen hade inte behövt betala en enda krona vilket inte händer varje dag.

Men sista ordet är inte sagt om detta. Har lämnat in en motion till kommunfullmäktige så vi får verkligen hoppas att den blir bifallen där.

Anneli Jakobsson, ledamot BUN

Kjell Jakobsson, ersättare BUN

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt