Annons:

Krönika: En seger som kan förändra precis allt

Vimmerby IF kan få anledning att fira nytt kontrakt, tror vår krönikör.

Krönika: En seger som kan förändra precis allt

Ibland är en seger inget mer än en seger. Ibland kan den betyda väldigt mycket mer.
Nu tror jag att Vimmerby IF kan klara sig kvar – det trodde jag inte när jag vaknade i går.

Annons:

Att Vimmerby IF, utan skadade Nathalie Johansson, skulle få kämpa i botten den här säsongen var förstås oerhört väntat. Det är ett ungt, talangfullt lag men också rätt tunt på division 1-nivå.

Om jag ska vara ärlig, och det ska man alltsomoftast, totaldömde jag ut VIF:s chanser sekunden efter att skyttedrottningen vridit sig i plågor på Ceos plastgräs den där sköna men helvetiskt tunga majdagen i år. Vimmerby besegrade visserligen Sjömarken den gången, men poängutdelningen sedan dess har varit skral. Jag trodde inte att laget skulle räcka till.

Mestadels har man inte heller gjort det.

"Inte accepterat idéerna"

När sedan Jonas Karlsson plötsligt inte klarade av att fortsätta efter den blytunga förlusten mot just Sjömarken förra helgen kändes allt över.

VIF var tillbaka i division 2. Det var jag övertygad om.

Med all turbulens som följde, där både spelare och ledare ändå var förvånansvärt öppna med att det i mångt och mycket berodde på konflikter, förändrades inte direkt mina tankegångar.

Exakt vad som hänt mellan Jonas Karlsson och delar av spelargruppen har jag inte tillräckligt bra kännedom om för att kunna kommentera i detalj. Men att det är ett fatalt misslyckande att han känner sig nödgad att hoppa av med bara ett fåtal omgångar kvar går inte att komma från. 

Det som har hänt hade sannolikt inte behövt hända. Av det jag fått veta verkar det som att en del av spelargruppen inte accepterat hans idéer och tankesätt. Om det är han som inte lyckats förmedla det korrekt eller om det handlar om spelare som inte betett sig som man ska får vara osagt. Klart är, enligt mina uppgifter, att han inte hade hela gruppens förtroende och respekt.

"Mår nog bättre"

Därför var det nog bra för båda parter att det blev så här. Både Jonas Karlsson och klubben mår nog bättre i dag än för en vecka sedan. Flera spelare, däribland lagkaptenen Malin Söderlund och Frida Pöder, har öppet visat sitt stöd för honom. Det tycker jag är både fint och starkt gjort. 

Pöder ville göra en bra match för hans skull hemma mot Valinge/Derome, vilket symboliserar allt jag vill jag ha sagt med ovanstående meningar.

Det gjorde också den VIF-trupp som Mikael Rinaldo skickade ut på lördagen.

Man såg enhetliga ut, man såg hungriga ut och man såg definitivt inte ut att ha gett upp.

2-0 mot Valinge/Derome är i en tabell bara tre poäng. Ändå kan det betyda så enormt mycket mer. 

Det berg som ska bestigas för att klara nytt kontrakt är fortfarande väldigt högt, men nu – för första gången sedan Johansson fick sitt skräckbesked – tror jag faktiskt att chansen verkligen finns.

Vimmerby IF kan klara nytt division 1-kontrakt. 

Och det tror verkligen spelargruppen också.

Det är just det som kan bli helt avgörande. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt