Annons:

Frida Sethsson var mycket nära att slå en 300-serie i första serien när Vimmerby BK till slut spelade 10–10 mot BK Bågen. Foto: Arkivbild

VBK tappade segern i sista serien – Sethsson nära att slå en 300-serie

Vimmerby BK var i ledning med 9–6 efter tre serier men fick nöja sig med en poäng i hemmamatchen mot BK Bågen. Frida Sethsson imponerade och var nära att slå en 300-serie i första serien.
– Jag hade hellre slagit 750 poäng och att vi hade vunnit matchen, säger Frida Sethsson.

Annons:

Vimmerby BK har fått en tung start på den allsvenska bowlingsäsongen och stod på två poäng inför dagens hemmamatch mot BK Bågen. 

Att vinna sina hemmamatcher i bowling är av stor vikt – och Vimmerby fick en bra start på matchen med att vinna de tre första serierna med 3–2. Då var VBK på väg att plocka två viktiga poäng men Bågen ville annat i den fjärde serien, hämtade upp till 10–10 och såg till att det blev delad pott.

Besvikelsen var stor i VBK-lägret efter poängtappet. VBK står på tre poäng efter sex matcher. 

– Jag kan absolut gratulera motståndarlaget om de gör det bra men vi är inte så bra när det brinner till. Vi är duktiga på att ta oss in i fickorna och gör inte så mycket fel när vi kastar men vi spärrar för dåligt och har för mycket tomrutor, säger Frida Sethsson och fortsätter:

– Vi borde inte tappa någon poäng hemma, det har vi inte råd med. Vi borde kunna prestera betydligt bättre men många låter andra spelare ta ansvar och förlitar sig på att de ska lösa det. Det är bra go i laget och alla har humöret uppe men vi förlorar för många jämna banpar. 

Missade 300-serie i sista slaget

Frida Sethsson var VBK:s bästa spelare med 942 poäng och imponerade i första serien. Hon var efter elva raka strikes ett slag från att nå en 300-serie men en kägla blev kvar i ena hörnet. 

– Det var otroligt nära. Jag hade grämt mig mer om jag hade gjort ett dåligt slag, här kunde jag inte göra det bättre. Nio av tio gånger är det strike. Jag hade hellre slagit 750 poäng och att vi hade vunnit matchen. Det är ändå skönt att bidra när jag är med än att vara en ryggsäck. Jag gläds inte med min egen insats när vi tappar poäng.

Poäng, Vimmerby BK: Frida Sethsson 942, Martin Aldebert 907, Peter Sandberg 847, Isax Wall 828, Tobias Asklöf 777, Peter Svensson 766, Peter Thorstensson 752, Morgan Holmström 549 (3) och Daniel Stefansson 239 (1). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt