Annons:

Jesper Svensson slog 1345 över fem serier vid VM i Dubai. Det är svenskt rekord i bowling och kan till och med vara världsrekord. Foto: Bildbyrån

JESPER SVENSSON KAN HA SLAGIT VÄRLDSREKORD I BOWLING

Jesper Svensson, världsbowlaren från Vimmerby, har slagit svenskt rekord över 5 serier i bowling. Det är ett sådant imponerande facit att det kan vara världsrekord som han slog under kvalet på singeldistansen på VM i Dubai.
"Det finns inga nackdelar med att få en sådan här start", säger han till Svenska Bowlingförbundets hemsida. 

Annons:

Bowling-VM pågår just nu i Dubai. Jesper Svensson, superstjärnan från Vimmerby, är Sveriges ankare och fick bästa möjliga start på mästerskapet som började i dag.

Under kvalet till den inledande singeldistansen svarade Jesper Svensson för en imponerande bedrift över fem serier: 269, 259, 279, 279 och 259. Han noteras för totalt 1 345, vilket kan vara den högsta slagningen någonsin på ett världsmästerskap över fem serier och därmed världsrekord. Det undersöks under lördagskvällen. 

"Det är klart att det är kul. Jag tror vi räknade ut att jag har åtta stycken nio-spärr och resten strike. Det är inte så mycket att ta av då. Det är klart att det är kul. Det är någonting speciellt att finnas med i historieböckerna, om det nu skulle vara så. Om det inte skulle vara så är det inte hela världen", säger Jesper Svensson i ett uttalande till Svenska Bowlingförbundets hemsida. 

"Kan utnyttja att vi är bra bowlare"

På åtta slag över 50 spelade rutor stod en kägla kvar, och Team Pergamons vänsterspelare spärrade varje gång. Det svenska rekordet 1 345 över fem serier innebär ett snitt på 269 per serie och halvvägs ledning i kvalet till singeldistansen där de 32 bästa går vidare till gruppspel i VM:s nya format.

"Singeldistansen brukar vara supertuff, för det är alltid några som spelar väldigt bra och så är det bara fyra som går vidare till semifinal. Det blir lite stressande att du vet att du inte har råd med några misstag. Nu är det mer så att vi, som lag, kan utnyttja att vi är bra bowlare. Vara lite mer metodiska än i den gamla singeldistansen. Som lag är det till vår fördel, jag hade också sagt att det är till min fördel. Det blir en lite annan approach, man behöver inte stressa upp sig om man slår en dålig serie", säger Jesper Svensson.

Jesper Svensson dundrade in ett monsterresultat. Pontus Andersson från Team Clan i Nässjö noterades för 1 094 och ligger på 36:e plats med fem serier kval kvar på måndag. Från förmiddagens pass återfinns William Svensson som 28:a efter sina 1 120 och James Blomgren 41:a med 1090. De 32 bästa går vidare till matchspelet den 10 november.

Nu är VM igång och imorgon fortsätter mästerskapet med kvalet i dubbel. James Blomgren och William Svensson kommer inleda klockan 05:00 svensk tid, sedan följer Sandra Andersson och Joline Persson Planefors klockan 08:30, Pontus Andersson och Jesper Svensson klockan 12:00 och Cajsa Wegner och Jenny Wegner klockan 15:30. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt