Annons:

Vimmerbybowlaren Jesper Svensson är stekhet i VM i Dubai. Efter världsrekord över fem serier på lördagen var det dags i dubbel på söndagen. Foto: Bildbyrån

OSANNOLIKA BEDRIFTEN: NYTT VÄRLDSREKORD AV VIMMERBY-STJÄRNAN

När bowling-VM i Dubai startade på lördagen slog Vimmerbys bowlingstjärna Jesper Svensson till med världsrekord över fem serier. På söndagen var det dags igen. I par med Pontus Andersson slog Jesper nytt världsrekord – denna gång i dubbel.

Annons:

I går slog Jesper Svensson nytt världsrekord i singelspelet över fem serier. I dag slog den 26-årige Vimmerbysonen ett nytt världsrekord, i dubbel i par med Pontus Andersson från Team Clan, Nässjö.

De jämnåriga smålänningarna slog 2 467 poäng, 246,7 i snitt, över kvalets tio serier. Resultatet är det högsta någonsin på VM och därmed inofficiellt världsrekord, skriver Svenska Bowlingförbundet på sin hemsida.

– Vi är trygga med varandra och har känt varandra sen vi var tio år. Vi har spelat ihop en gång tidigare, på junior-VM i Lincoln, då slog vi världsrekord. Inför starten skojade vi om att vi skulle göra det igen, säger Pontus Andersson till swebowl.se.

Avslutade med 300

I spelformen Bakers, ett nytt format för världsmästerskapen, hade den blågula duon hälften av serierna över 250 och avslutade med en perfekt serie: 300 kägelpoäng. Med världsrekordet vann Pontus Andersson och Jesper Svensson kvalet och är klarar för matchspelet som avgörs på tisdag.

– Man går bara runt och ler. Man har inte hunnit smälta det, man är ju mitt uppe i mästerskapet. Men det är en cool merit att ha, hoppas att det håller ett tag, säger Pontus Andersson.

Klara för nästa steg mot medaljerna är också Västervikssonen William Svensson i par med James Blomgren, som på söndagsförmiddagen slog 2 259 på sina tio kvalserier och slutade elva.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt