Annons:

Den nya generationern. Pontus Andersson, Jesper Svensson (Vimmerby), James Blomgren och William Svensson (Västervik) säkrade i dag två medaljer till Sverige i bowling-VM i Dubai. Foto: Svenska bowlingförbundet

GALNA VM-SUCCÉN: MEDALJ TILL BÅDE JESPER OCH WILLIAM I KVÄLL

På tisdagen blev det klart; tre svenska par har gått vidare till semifinal i dubbel på bowling-VM i Dubai och har därmed säkrat Sveriges tre första medaljer på mästerskapet.
Två av medaljörerna är Vimmerbys Jesper Svensson och Västerviks William Svensson. Och det kan faktiskt sluta med final mellan dem.

Annons:

Två par herrar och ett par damer från Sverige hade tagit sig vidare till kvartsfinalerna i dubbel-distansen på bowling-VM som spelas i Dubai. Trots tufft motstånd på tisdagen fick de blågula maximal utdelning och vann alla sina kvartsfinaler och säkrade därmed medaljer. Debutanten William Svensson från Västervik har ännu inte riktigt förstått att han nu är VM-medaljör.

– Inte riktigt ännu. Det gick så fort, man spelar en serie och så har man tagit medalj, säger han.

Fruktansvärt bra start

Det svenska landslaget har fått en fruktansvärt bra start på mästerskapet. Jesper Svensson har satt världsrekord både individuellt, och i par med Pontus Andersson. Det gav hela truppen ett självförtroende inför matchspel och kvartsfinal i dubbel som avgjordes idag.

– Det är värt att nämna hela gruppens insats i det här, både coacher men även Martin [Larsen] och Markus [Jansson] har gjort ett bra jobb bakom. De är delaktiga i allra högsta grad, det är en stark nyckel. Alla drar sitt strå till stacken. En trevlig laginsats, säger Jesper Svensson till bowlingförbundets hemsida.

Inget kommer i vägen

Alla tre svenska par fick en bra start i kvartsfinalerna.

– Det handlar om att använda uppvärmningen på rätt sätt och vara redo. Det är ingen som är rädd för situationen. Vi låter inte någonting komma i vägen, vi är här för att göra ett jobb, säger Jesper Svensson.

Debutanten William Svensson från Västervik, i par med James Blomgren, tog en imponerande seger när de besegrade amerikanska världsstjärnor med siffrorna 279 mot 249. Enligt William Svensson berodde mycket på starten.

– Vi slår väldigt bra slag i början, när man får en så bra start är det lättare att bara gå upp och slå slaget och inte stressa upp sig om man skulle få tian över eller någonting. Det flöt på hela tiden. Då är det lättare, oavsett vem man möter, att bara gå upp och göra sitt bästa, säger han.

"Näst intill perfekt"

Även för den världsrekordhållarna Pontus Andersson och Jesper Svensson flöt det på bra hela tiden mot sina italienska motståndare.

– Pontus sa till mig innan att han var väldigt taggad så jag visste att om jag bara slår mina slag så kommer jag få bra slag från honom. Och han var näst intill perfekt. Det kändes bra hela vägen, säger Jesper Svensson.

"Knipa lite ädlare valörer"

Nu väntar semifinaler för alla tre svenska par, som spelas på lördag eftermiddag svensk tid. Då möter de svenska damerna Tyskland, firma Andersson/Svensson tar sig an amerikanskt motstånd och James Blomgren möter, tillsammans med William Svensson, överraskningen Litauen.

– Det kommer bli lite andra förutsättningar då, men det kommer förhoppningsvis vara 60 fot bana och tio käglor. Då ska vi nog se till att knipa lite ädlare valörer, säger den svenske superstjärnan Jesper Svensson från Vimmerby.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt