Annons:

Stark comeback av stjärnan från Vimmerby i majortävlingen i USA

Vimmerbybowlaren Jesper Svensson inledde majortävlingen USBC Masters i Allen Park, Michigan, ovanligt svagt. Foto: Bildbyrån

Stark comeback av stjärnan från Vimmerby i majortävlingen i USA

Vimmerbybowlaren Jesper Svensson har öppnat majortävlingen USBC Masters i Allen Park, Michigan, med att ligga på 70:e plats av de 390 startande – detta trots en mardrömsstart i den första serien. Efter tre kvalomgångar går 64 spelare vidare till matchspel.

Annons:

Den första kvalomgången av majortävlingen USBC Masters är spelad, och det är Martin Larsen som hittills är bäste svensk. Han ligger på delad 45:e plats med 1107 poäng över de fem serierna.

Vimmerbybowlaren Jesper Svensson ligger på 70:e plats med 1089 poäng. Jeppe började med ovanligt svaga 160 poäng, vilket faktiskt var bland de absolut sämsta slagningarna i det 390 man stora startfältet i den första omgången. Sedan fick Jesper ordning på spelet, lyfte en del och slog 213, 232, 247 och 210 i de fyra nästkommande serierna.

Martin Larsen och Jesper Svensson intar banorna i Thunderbowl Lanes härnäst klockan halv ett natten mot onsdagen när det är dags för squad A i den andra kvalrundan.

När tre kvalomgångar är spelade går de 63 första samt den regerande mästaren Anthony Simonsen vidare till matchspel, så Jesper har stor chans att nå dit.  Den australiske storstjärnan Jason Belmonte leder tävlingen efter den första kvalomgången på 1264 poäng.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt