Annons:

Mardrömsstarten för VBK fortsätter:

Frida Sethssons VBK har det fortsatt jobbigt. Foto: Arkivbild

Mardrömsstarten för VBK fortsätter: "Känner ingen panik"

Det blev två nya förluster för Vimmerby BK under lördagen. Efter degraderingen från Allsvenskan står VBK fortsatt utan poäng i division 1.
– Jag känner ingen panik ännu, säger VBK:s Frida Sethsson.

Annons:

Det var en tung säsong ifjol och till slut ramlade Vimmerby BK ur Allsvenskan efter många år. Det har inte börjat bättre i division 1. 

Efter dubbla förluster under lördagen har VBK nu sex raka förluster i säsongsupptakten.

– Jag känner ingen panik ännu. Givetvis vore det skönt att börja ta poäng, men vi hade ett bra möte efter förra matchen och ska göra vissa förändringar i hur vi lägger upp träningen. Vi vill bli mycket bättre och det är en lång säsong. Mycket handlar om att inte få panik. Det kommer bli jämnt i botten, men vi får inte släppa iväg det för långt. Lagen vi möter fattar ju inte varför vi inte tar poäng, säger VBK:s Frida Sethsson.

Mot Team Linköping, som också hade noll poäng, var Vimmerby bra med till en början. 5-5 efter två serier bådade gott.

– Vi närmar oss och i dag är vi nära i båda matcherna. Men det är samma tendenser som tidigare. Vi är med i två serier, men sedan förlorar vi två raka serier med 4-1. Det springer iväg till 13-7 då och jag ser fortsatt samma tendenser. Vi är bra med i sju, åtta rutor men lyckas inte hålla ihop det riktigt.

Är det en självförtroendesak?

– Det är det nog delvis. Vi blir osäkra på oss själva, men vi har mycket fler täckta rutor i dag. Det är inte lika mycket miss som tidigare. Linköping gör 400 poäng mer än förra helgen och hade sitt bästa lag för säsongen. Det är bara att applådera.

Föll i Norrköping med

I den andra matchen, mot BK Kaskad F, hade VBK också 5-5 efter två serier.

– Vi är med bra där också, men energin räcker inte. Vi har alldeles för låg botten. När vi är på topp kan vi vara med i alla matcher, men vi har för låg botten. 

Sethsson ville inte berömma någon enskild.

– Vi behöver komma ihop som lag, hjälpas åt och höja vår botten tillsammans.

Fakta

Fem bästa mot Linköping: Daniel Stefansson 855, Frida Sethsson 835, Isac Wall 823, Peter Svensson 791, Johan Waxegård 760.

Fem bästa mot Kaskad: Frida Sethsson 888, Isac Wall 835, Johan Waxegård 823, Peter Svensson 801, Jonathan Widström 772.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt