Annons:

Förlösande seger för VBK:

Frida Sethsson var förstås nöjd över VBK:s seger. Foto: Arkivbild

Förlösande seger för VBK: "Det här vi behöver"

Vimmerby BK har haft en jobbig höst. Hemma mot BK Brio blev det seger med 10-9.
– Vi får hoppas att det är förlösande, säger VBK:s Frida Sethsson.

Annons:

Vimmerby BK:s mardrömshöst såg ut att fortsätta. Efter två serier var ställningen 3-7 i gästande Brios favör. 

– Det var inte 7-3-ojämnt de första två serierna, så det speglade inte matchen riktigt. Vi hade ändå hyfsad koll, men det är klart att det är tungt att ligga under med 7-3. Sedan tog det lite längre tid med någon maskin och då var det precis sm att vi fick megamomentum av det. Det var väldigt skönt, säger Frida Sethsson.

I den tredje serien mosade VBK på och gick fram till 8-7 efter 5-0 i den serien.

– Det var länge sedan vi fick ett sådant momentum som vi fick. Alla var med och det var som att alla bestämde sig. Vi greppade efter sista halmstrået och det fanns lite desperation. Så som vi genomför den serien blev förlösande för sista också, säger Sethsson.

Blev högdramatiskt

Det blev ändå högdramatiskt i den fjärde serien.

– Jag tror att de hade 4-1 efter sex rutor, men det var jämnt på de flesta förutom i min och Peters match. Det gör att vi förlorar totalen, men vi håller i det och stod inte och tittae på varandra. Det kändes som att vi trodde på det, även om det var mörkt i ruta sju ett tag. 

VBK vann till slut med 10-9 efter att det blivit helt lika i totalen i serie fyra.

– Det är stor skillnad att leda med 8-7 kontra att ligga under med 7-8. Det var en gedigen laginsats och Peter Svensson gör en viktig insats i serie tre. "Waxet" (Johan Waxegård) strajkar hur mycket som helst. Det fanns en viss desperation hos alla och när Brio bjöd in så bet vi. Vi brukar gå ikapp och sedan tappar vi igen, men vi klev förbi den här gången. 

Hur mycket kan det här betyda för fortsättningen?

– Jag hoppas det blir förlösande på flera olika plan. Det var det här vi behövde och det är ett kvitto på att vi är bättre än tabellen visar. 

Hampus Weth Wolmeryd var bäst med 832 poäng. Därefter kom Isac Wall (823), Johan Waxegård (787), Daniel Stefansson (778), Frida Sethsson (765), Jonathan Widström (752), Peter Svensson (730). Peter Thorstensson slog 365 på två serier och Robin Stefansson 298 på två serier.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt