Annons:

Två tunga förluster för VBK:

Frida Sethsson var besviken över att VBK blev utan poäng. Foto: Arkivbild

Två tunga förluster för VBK: "Sportens baksida"

Vimmerby BK var utan chans mot Brio. Mot Mini Arccus Club grinade det dock verkligen VBK i ansiktet.
– Det här är sportens baksida. Tungt, tungt, tungt, säger VBK:s Frida Sethsson.

Annons:

Vimmerby BK har verkligen rest sig som askan ur elden på slutet, men just detta fick sig en törn på dagens bortaturné. Lördagens första match mot Brio var inget att säga om. Hemmalaget slog säsongsbästa och vann med hela 16-4. 

– Det är inte så mycket att säga mer än att man återigen får lyfta på hatten. När det blir högre resultatnivå har vi svårare, men vi gör det bra och slår ändå 6 593. Men Brio är vana att strajka mer än oss och resultatet talar sitt tydliga språk, säger Frida Sethsson. 

Den andra matchen, den mot Mini Arccus Club, var dock något helt annat. VBK var verkligen med och föll med 10-9.

– Matcher som dessa gör det värt all tid, pengar och energi vi lägger ned. Men det här är sportens baksida. Tungt, tungt, tungt. Det är den tyngsta förlusten på mycket länge. Vidrig till och med. Vi förlorar totalen i sista serien med två poäng. Första serien förlorar vi totalen med elva. Där leder vi med ungefär 50 inför de sista rutorna.  

"Stolt över grabbarna"

Det fortsatte i andra och tredje serien. 

– Där leder vi med 4-1 inför de sista rutorna. Sedan visar de att de har hemmaplan och strajkar ut oss och vi kan inte hänga med. Ändå gör vi 6 670. Jag är stolt över grabbarna. Vi gör en bra bortasväng och förtjänar verkligen poäng. Vi har verkligen stolpe ut i andra matchen. 

Hur ser du på ert läge nu?

– För varje match vi inte tar poäng blir det såklart tuffare. Det är fortfarande en hel del matcher kvar och mycket kvar att spela om. Vi kämpar på och tar en match i taget. Vi trivs som grupp och har roligt. Målet är fortfarande att komma upp på säker mark i tabellen. 

Axton Sandberg och Robin Stefansson gjorde det bra i första matchen. Sett till båda matcherna ville Sethsson lyfta Jonathan Widström och Isac Wall. HÄR kan du se tabellen. 

Fakta

Högsta poäng mot Brio: Axton Sandberg 896, Isac Wall 867, Jonathan Widström 865, Peter Svensson 863, Morgan Holmström 755.

Högsta poäng mot Mini Arccus Club: Jonathan Widström 930, Isac Wall 896, Frida Sethsson 883, Daniel Stefansson 880.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt