Annons:

Vimmerby BK tappade ledning till kryss i sista serien

Robin Stefansson var poängbäst i Vimmerby BK:s 10–10-match mot Domino. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby BK tappade ledning till kryss i sista serien

9–6-ledning med en serie kvar. Då förlorade Vimmerby BK sista serien med 1–4 och fick nöja sig med en poäng mot BK Domino. 
– Vi gör det okej, men det är slarvigt av oss, säger Frida Sethsson. 

Annons:

Vimmerby BK vann de tre inledande serierna med 3–2 och var i ledning med 9–6 inför den fjärde och avgörande serien. 

– Efter tre serier förstod jag inte hur de kunde ha tagit sex poäng. Vi var överlägsna och så mycket bättre i tre serier och ledde med 260 poäng inför sista serien, säger Frida Sethsson. 

VBK svarade för en svag avslutningsserie och segern rann laget ur händerna. Domino vann sista serien med 4–1 och matchen slutade med delad pott, 10–10. 

– Jag har egentligen inget svar på vad som händer. Vi blir ängsliga, har panik och står och tittar på att andra spelare ska göra det. Det är svårt att leda med 9–6 samtidigt som Domino attackerar banan på ett annat sätt än vad vi är vana vid. Våra vanliga lösningar höll inte, säger Frida Sethsson. 

"Äter upp hela handen"

VBK är kvar på säker mark och ligger två poäng före BK 64 på nedflyttningsplats. 

– Poängen som vi tappade kan bli dyr då BK 64 vann mot Djurgården och Domino vann i Jönköping. Det är ett tungt poängtapp. Vi borde ha vunnit den här matchen. Med det lag vi har och det lag de har ska vi vinna elva gånger av tio. Vi bjuder på lillfingret och de äter upp hela handen. 

Robin Stefansson och Isac Wall var VBK:s främsta spelare.

Fakta

Kägelpoäng, VBK: Robin Stefansson 895, Isac Wall 868, Axton Sandberg 817, Peter Sandberg 812, Frida Sethsson 791, Jonathan Widström 750, Peter Svensson 693, Morgan Holmström 519 (tre serier), Daniel Stefansson 143 (en serie). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt