Annons:

VBK löste nytt kontrakt:

Här är VBK-gänget som säkrade nytt kontrakt på lördagen. Foto: Privat

VBK löste nytt kontrakt: "Alla hade bestämt sig"

Vimmerby BK har varit illa ute långa stunder den här säsongen. Men nu är det klart – division 1-kontraktet är räddat. VBK var bäst när det gällde när det vankades kvalspel.
– Det var en lättnad utan dess like. Den här helgen kliver alla fram, säger VBK:s Frida Sethsson.

Annons:

Det kunde ha slutat med två raka degraderingar. Förra säsongen åkte VBK ur Allsvenskan. Den här säsongen har man haft det kämpigt i division 1. 

Laget tvingades till ett ovisst kval, men förra helgen besegrades Kasi på ett relativt bekvämt sätt. Under lördagen väntade Wåxnäs från Karlstad i en helt avgörande drabbning i Skara.

VBK fick en drömstart och vann den första matchen med hela 15-5 efter en kanoninsats. Det innebar att det räckte med oavgjort i match nummer två. Vimmerby fick en drömstart och ledde med 8-2 efter två serier. Att Wåxnäs vann den tredje med 3-2 hjälpte föga. VBK hade, i och med 10-5-ledningen, säkrat sitt efterlängtade kontrakt och någon fjärde serie behövde aldrig spelas.

– Det var en lättnad utan dess like. Vi har gjort två riktigt bra kvalhelger. Under säsongen har jag tyckt att vi varit ängsliga, men de här helgerna kliver alla fram. Vi hade bestämt oss och alla ville verkligen vinna, säger Frida Sethsson.

Alla hade bestämt sig

VBK var helt överlägset i första matchen.

– Då är det lätt att kliva in och bli nonchalant i andra matchen. Vi gjorde 6 930 och det är svinhögt. Vi började bra i andra matchen med och fick 5-0 i andra situationen. Sedan började banan ändra sig fortare och vi blev ängsliga i serie tre. Vi stod som åtta fågelholkar, så att vi fick med oss tvåan där var viktigt. Hade det stått 9-6 kunde det ha blivit tufft. 

Det var Axton Sandberg och Peter Thorstensson som avgjorde matchen.

– Det kändes som att vi var överens om att vi är för bra för att åka ur division 1. Alla hade bestämt sig och vi hade ett helt annat kroppsspråk.

Nu lyckades VBK undvika två raka nedflyttningar.

– Det hade känts så tufft. Vi är för bra för division 2 och har ändå något att bygga på. Vi har flera juniorer som klivit fram i år och det är fler på gång. Då är det bättre att vara kvar i ettan.

Ska undvika bottenkamp

Planen är nu förstås att undvika bottenstrid kommande säsong. 

– Vi får utvärdera det längre fram, men det är inte säkert taktiken vi hade i år varit helt rätt. Vi tog inte en enda poäng borta och det är den största anledningen till att vi hamnade här.

Poängen i första matchen: Isac Wall 915, Daniel Stefansson 913, Jonathan Widström 907, Axton Sandberg 891, Peter Svensson 854, Peter Thorstensson 831, Peter Sandberg 673 (3 serier), Robin Stefansson 622, Frida Sethsson 326 (2 serier).

Poängen i andra matchen: Peter Svensson 661, Axton Sandberg 655, Peter Sandberg 638, Jonathan Widström 635, Robin Stefansson 614, Isac Wall 585, Daniel Stefansson 561, Peter Thorstensson 556.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt