Annons:

Efter fyra guld: ”Inga av mina bättre prestationer”

Jesper Svensson summerar ett mästerskap där han, trots fyra guld, inte var helt nöjd med sina prestationer.

Efter fyra guld: ”Inga av mina bättre prestationer”

Fyra guld och ett brons blev Jesper Svenssons facit i U23-NM. – Klart att det är ett bra facit. Men jag har inte gjort några av mina bättre prestationer, säger Jesper Svensson.

Annons:

Spelet har inte riktigt suttit där. Trots det vann Jesper Svensson samtliga fyra starter i de nordiska U23-mästerskapen. Däremot blev det ”bara” ett brons i all events, där resultaten från singel, dubbel och fyrmanna räknas ihop. Här vann istället islänningen Arnar David Jonsson.
Att Jesper Svensson missade guldet i all events berodde på för svagt spel i lagstarterna.
– Första halvan i fyrmanna spelade jag ganska dåligt. Och i tvåmanna var det Pontus (Andersson) som fick dra det tyngsta lasset, säger Jesper Svensson.

Stor skillnad

Vimmerbysonen fick ändå viss revansch mot Arnar David Jonsson efter den avslutande segern i mastersspelet.
– Ja, jag fick lite hämnd på honom där. Han kanske var lite för nöjd efter det han presterat tidigare. Sett över hela mästerskapet måste han ha spelat sitt livs bowling.
Fyra guld och ett brons. Är du nöjd?
– Det är klart att det är ett bra facit. Samtidigt ska man komma ihåg att de andra nationerna var ganska bleka. Men jobbet ska ju ändå göras. På killsidan har vi egentligen inte gjort något särskilt bra mästerskap spelmässigt. Det säger en del om vart vi står jämfört med de andra nationerna, säger Jesper Svensson.

Qatar nästa stopp

I slutet av november väntar nästa resa för Jesper Svensson.
– Då ska jag till Qatar för att spela den sista deltävlingen i Europatouren. Sen är det i stort sett bara åka hem och vända innan det bär av till USA för en ny tävling.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt