Annons:

VBK RÄDDADE KONTRAKTET:

Vimmerby BK räddade allsvenskt kontrakt. Foto: Moa Ståhlgren/Privat

VBK RÄDDADE KONTRAKTET: "FY FAN SÅ SKÖNT"

Vimmerby BK tvingades till ett ovisst kval för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Det gick vägen.
– Fy fan så skönt är första känslan, säger Tobias Asklöf efter 2-0 mot Vendelsö i den avgörande kvalmatchen.

Annons:

Det blir ingen blytung nedflyttning för Vimmerby BK. I den avgörande kvalmatchen mot Vendelsö BK spände VBK musklerna och visade att platsen i Allsvenskan ska behållas. 

VBK vann den första matchen med hela 17-3. Den andra blev jämnare, men det blev ändå överlägsna 14-6 för Vimmerby i den andra matchen.

– Fy fan så skönt är första känslan. Vi har en riktigt bra kämparglöd i dag inom laget, så det känns jättebra, säger VBK:s Tobias Asklöf.

"Sprattlar till"

I den första matchen på söndagsförmiddagen var VBK totalt överlägset. VBK ledde med 8-2 efter två serier och bara fortsatte på den inslagna vägen. Den tredje slutade 5-0 och den fjärde 4-1. 

I den andra matchen fick VBK en lika lätt resa – åtminstone inledningsvis. Vimmerby hade 9-1 efter två serier – men då sprattlade Vendelsö till och tog hem den tredje serien med 5-0. 

9-6 inför avslutningen, men då slog VBK till med en ny femnolla och säkrade därmed det allsvenska kontraktet.

– Vendelsö sprattlar till i en serie och det är serie tre i den andra matchen. I övrigt var vi både ett och två nummer större än dem, säger Asklöf.

Vad avgör?

– Vi är stabila och vana vid dessa lite tuffare banor. Vi var det klart bättre laget i dag.

I den första matchen var Jonny Sandberg bäst med 898 poäng. Tobias Asklöf gjorde 867 och Robin Stefansson hade 801 poäng. 

"Hör hemma där"

I den andra matchen klev Asklöf fram och var bäst med 922. Näst bäst var Jonny Sandberg med 848 och tredje bäst Peter Sandberg med 836. Ytterligare tre VBK:are – Peter Svensson, Robin Stefansson och Frida Sethsson – var över 800. 

Tobias Asklöf anser att VBK hör hemma i Allsvenskan.

– Allsvenskan är tuff, men vi visar att vi hör hemma där. Det är en bra nivå och skönt att vara kvar i Allsvenskan nästa säsong.

Jonny Sandberg och Tobias Asklöf klev fram lite extra. 

– Men hela laget ska ha beröm för en riktigt bra inställning och kämparglöd. Även Robin Stefansson gör det väldigt stabilt och bra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt