Annons:

VBK hoppas på topplacering i nya serieupplägget

Vimmerby BK:s Tobias Asklöf ser fram emot säsongen som inleds i morgon. Foto: Jakob Karlsson

VBK hoppas på topplacering i nya serieupplägget

Seriesystemet i bowlingen är under ombyggnad. Vimmerby BK hoppas på en topplacering i det nya upplägget.
– Jag tycker att det ser intressant ut, säger Tobias Asklöf.

Annons:

I morgon drar Vimmerby igång årets seriespel med hemmamatch mot BK Bågen. Truppen ser ut ungefär som tidigare, men Vimmerby har fått in förstärkning i rutinerade Ivan Ljungholm. Han är dock skadad och kommer inte igång förrän i oktober.

– Han har problem med en skadad armbåge eller hand. När han kommer tillbaka från skadad kommer han bidra med sin rutin och han kan avgöra matcher.

 "Har en bred trupp"

Asklöf är nöjd med truppen: 

– Jag tycker att det ser ut ungefär som vanligt och det känns ganska så gott. Vi har en bred trupp och många spelare att välja mellan. Jag tycker att vi bör ha ganska bra chanser att placera oss på den övre halvan. Kommer vi topp-4 har vi gjort det riktigt bra, men jag vet att vi har kapaciteten.

Två spelare som imponerat under försäsongen är Martin Aldebert och Daniel Stefansson.

– De har sett jättebra ut. Överlag har vi 12-13 spelare som är med och krigar om platserna och vi har flera som kan höja sig ett snäpp.

 Nya banor kan ge bättre bortaspel

Bowlingens seriesystem görs om om i år. I Mellanallsvenskan blir det en serie med 16 lag där två åker ur, två får kvala nedåt och fyra får kvala uppåt.

– Det är en övergångsfas i år och tanken är att det ska bli en tolvlagsserie. Jag tycker att det är intressant, men samtidigt möts vi som innan så indirekt är det fortfarande två serier med åtta lag.

Hemmastarka Vimmerby får nya maskiner och nytt golv i höst.

– Det behövs, men det är en sådan sak som kan ställa till det lite. Vi kanske inte hinner träna in oss på det nya laminatet och det kan bli annat när man lägger in nytt.

Hur ska ni bli bättre på bortabanor?

– Det tror jag maskinbytet kan hjälpa till med. I Vimmerby så kan man alltid gå ut på kanten oavsett profil. Det finns mer friktion där. Oavsett vilken profil vi lägger kan folk kliva höger och lösa det, det går inte på bortaplan. Med nya banor hemma kan det hjälpa oss i bortaspelet. 

Fakta

Laget i premiären:

Daniel Stefansson, Johan Söderström, Tobias Asklöf, Frida Sethsson, Peter Bexenius, Martin Aldebert, Peter Sandberg, Peter Svensson, Morgan Holmström.

Övriga spelare: Robin Stefansson, Peter Thorstensson, Jonny Sandberg och Ivan Ljungholm.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt