Annons:

Bekväm storseger i seriepremiären – Aldebert briljerade

Det var idel glada miner i VBK efter storsegern i dagens premiär. Foto: Jakob Karlsson

Bekväm storseger i seriepremiären – Aldebert briljerade

Vimmerby BK inledde säsongen hemma mot BK Bågen, som i våras trillade ur Elitserien. Efter en bra kollektiv insats vann VBK med hela 18-2 och fick en drömstart på seriespelet.
– Jag är nöjd, vi gjorde en bra match, definitivt, och det var roligt att komma igång igen efter sommaren, framför allt när vi gjorde en så bra match. Samtidigt gjorde inte motståndaren en jättematch, säger VBK:s Tobias Asklöf om premiären.

Annons:

Martin Aldebert svarade för en mycket bra insats och slog strike på strike och slutade på hela 986 poäng, klart bäst i matchen.

– Det var en bra kollektiv insats med några individuella toppar. Vi var klart bättre i dag, så enkelt är det. Jag räknade med att vi skulle vara bättre än dem på vår hemmaplan, men inte att det skulle gå så här lätt. Det är inte deras grej med en kort oljeprofil. 

Siktar på övre halvan

VBK har som målsättning att hamna på den övre halvan av tabellen, men att vara med och fajtas om en topp fyra-placering är inte alls uteslutet om spelet stämmer. 

– Vi måste vinna hemma om vi ska vara med där, det är en hemmabetonad sport, säger Asklöf, som var nöjd med lagets stabila insats rakt igenom. 

Johan Söderström var ende hemmaspelare under 800, men Asklöf betonar att han alltid spelar bättre på bortaplan. 

– Jag vill lyfta fram hela lagets insats samtidigt som Martin Aldebert gjorde det fantastiskt bra, det var kul att se, avslutar Asklöf.

Poängen VBK: 
Martin Aldebert 986
Tobias Asklöf 925
Peter Bexenius 897
Frida Sethsson 881
Daniel Stefansson 849
Morgan Holmström 844
Johan Söderström 750
Peter Svensson 637 (3 serier)
Peter Sandberg 187 (1 serie)

Viktor Allvin

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt