Annons:

VBK slog storklubben – föll i andra matchen

Tobias Asklöf var grym mot AIK. Foto: Jakob Karlsson

VBK slog storklubben – föll i andra matchen

Två bortamatcher väntade för Vimmerby BK på lördagen. Det blev en seger och en förlust.
– Mot AIK gör vi det otroligt bra, säger VBK:s Tobias Asklöf.

Annons:

Vimmerby BK vann den första av lördagens två bortamatcher med 12-8 mot AIK. VBK fick en drömstart och tog den första serien med 4-1. Det följdes upp med två gånger 3-2 och att Vimmerby sedan förlorade den sista serien spelade mindre roll. 

VBK hade drygt 100 kägelpoäng mer än Solnaklubben.

– Vi gör det otroligt bra och vinner klart rättvist. Vi gör en fantastiskt bra match på deras svåra banunderlag och samtliga håller sig till gameplanen. Vi dominerar matchen från första slaget till sista och ger dem inga gratischanser att vända på det hela, säger Tobias Asklöf.

Den andra matchen mot Matteuspojkarna blev inte lika rolig.

– Vi orkar inte riktigt och det blir en annan typ av match där vi inte orkar stå emot deras strikerader. Vi är på intet sätt utspelat även att det skiljer ganska mycket i totalslagningspoäng. 

"Luften går ur oss"

Hemmalaget vann med 13-7, men det var jämnare än så. 

– Till exempel förlorar vi en bana med en kägla i första serien och förlorar tre banor under tio i andra serien. Efter det går luften ur oss lite, men totalt sett är det en väldigt bra resa. Två poäng på denna resa, som är svår på förhand, är bra. 

Hela laget fick beröm för insatsen mot AIK. I den andra fajten berömdes Daniel Stefansson för ett väldigt bra inhopp. 

– Övriga laget gör det stabilt utan att vi får till någon riktig topp. De flesta samlar mellan 770 och 820 vilket är okej, men med en eller ett par toppar hade vi utmanat dem på riktigt.

Mot AIK var Tobias Asklöf poängbäst med 886 och Peter Svensson fick ihop 840. Mot Matteuspojkarna var det Johan Söderström (820) och Martin Aldebert med 814.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt