Annons:

NY PBA-TITEL FÖR VIMMERBYSTJÄRNAN – NÄRA HALL OF FAME

Jesper Svensson har tagit sin nionde PBA-titel. Foto: Swebowl

NY PBA-TITEL FÖR VIMMERBYSTJÄRNAN – NÄRA HALL OF FAME

Vimmerbysonen Jesper Svensson vann i natt PBA-tävlingen i Indianapolis och tog därmed sin nionde stora titel på den amerikanska proffstouren. Nu är han en viktoria från att bli invald i Hall of Fame.
– En stor framgång att komma dit, säger Jesper Svensson till Swebowl.se.

Annons:

Jesper Svensson kände redan under kvalificeringen i Indianapolis Open att det här kunde bli väldigt bra för honom. De två oljeprofilerna på banorna passade honom perfekt. 

– Jag kände ganska tidigt under veckan, det här kanske låter lite kaxigt, men att jag borde leda tävlingen. Jag borde bowla för den här titeln, säger Jesper Svensson. 

Efter en lite tyngre tid var det dags för tvåhandsdemonen från Vimmerby att plocka en ny PBA-titel. 

– Jag har jobbat hårt en period, ett och ett halvt år någonting. Jag fick en flygande start på min PBA-karriär och vann ett par titlar tidigt. Sen har det gått lite nerför, det kommer för alla, men det är nog så att man behöver ha en lite nedåtgående kurva för att inse vad man behöver bli bra på. Jag har jobbat hårt för att bli bättre på vissa typer av grejer, säger han.

"Känns underbart"

I finalen mötte Jesper Svensson amerikanen Shawn Maldonado.

– Jag visste att Shawn inte hade vunnit någon titel tidigare och visste att han kommer att behöva göra en väldigt bra serie, dels för att vinna över mig, och dels för att vinna över sin egen hjärna. Det är lätt att säga att man inte ska tänka på det, men när det väl kommer till kritan är det ganska svårt att vinna den där första titeln, säger Jesper Svensson.

Den nionde titeln säkrades genom 245 mot 226 i Svenssons-favör. 

– Det känns underbart, såklart, det har varit en bra vecka för mig och det känns som att jag har fått tillbaka den där ”killerinstinkten”. Den där känslan att jag har det, när det är mitt spel, då måste du ha den där mentaliteten, även mot de bästa. När man får möjligheten gäller det att man tar den, säger han.

"Finns i bakhuvudet"

Nu är Jesper Svensson en enda titel från att bli invald i PBA Hall of Fame. 

– Det är klart att det finns i bakhuvudet, att ha chansen att komma dit. Det pratas mycket om det bland spelarna och folk runtomkring så fort någon har chansen att vinna och nå kriterierna. Självklart är det en stor framgång att komma dit, säger en trött med glad Jesper Svensson efter sin seger till swebowl.se.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt