Annons:

SANSLÖSA FRAMGÅNGEN - JESPER SVENSSON SKREV HISTORIA

Vimmerbybowlaren skrev historia i helgen då han vann sin tionde titel på den amrikanska proffstouren PBA. I och med det är han endast 25 år unga en av de största och snart medlem av PBA Hall of fame.

SANSLÖSA FRAMGÅNGEN - JESPER SVENSSON SKREV HISTORIA

25 år ung skrev tvåhandsfantomen från Vimmerby, Jesper Svensson, bowlinghistoria i helgen. Då säkrade han sin tionde PBA-titel i karriären, och har därmed uppnått kriterierna för att bli invald i PBA Hall of fame.

Annons:

Förra helgen vann Vimmerbybowlaren Jesper Svensson sin nionde proffstitel på den amerikanska proffstouren.

I helgen var det dags igen. I par med amerikanen Kyle Troup vann Jesper sin tionde titel i Roth/Holman Doubles. Därmed har den vänsterhänte tvåhandsstjärnan redan nått vad som krävs för att bli invald i PBA Hall of fame – en prestation som går utanför det mesta inom bowlingen.

"En stor milstolpe"

– Det är en stor milstolpe så klart. Att ha en Hall of fame-karriär redan som 25-åring är fantastiskt, säger han till swebowl.se.

Tillsammans med Troup vann Jesper tävlingen 2017, I år kvalade de som etta i stegfinalen. Finalen spelades sedan mot amerikanerna EJ Hacket/Marshall Kent.

I den allra sista rutan behövde Troup fälla sex käglor, vilket inte var några problem.

"Mycket lättnad"

– Såklart mycket lättnad. Det kändes som det var vår tävling. Vi ledde med 589 poäng inför stegfinalen och vi hade bestämt oss för att inte falla på målsnöret. Så det var väldigt skönt att vi lyckades vinna den serien som krävdes, säger Jesper Svensson.

I och med tio vunna PBA-titlar kan man tänka sig att Jesper redan har nya mål uppsatta.

– Det har jag inte riktigt tänkt på nu. Jag vill fortsätta utveckla mig inom alla områden. Det finns alltid mer att vinna. Men någon ny milstolpe har jag inte satt ännu, säger Vimmerby-bowlaren till swebowl.se.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt