Annons:

JUST NU: BOWLINGSERIERNA STÄLLS IN – INGET MER SPEL

Bowlingserierna ställs in. Foto: Pixabay

JUST NU: BOWLINGSERIERNA STÄLLS IN – INGET MER SPEL

Svenska Bowlingförbundet har beslutat att ställa in seriespelet och SM i bowling. Detta på grund av coronaviruset covid-19.

Annons:

"I ett unikt beslut har Svenska Bowlingförbundets styrelse idag beslutat att avsluta säsongen 2019/2020 för det nationella seriesystemet. Det blir inget slutspel och när serierna startar igen, kommer de att göra det med samma indelning av serierna som hösten 2019. Inget lag kommer alltså att gå upp, eller åka ur, oavsett nuvarande placering", skriver Swebowl.se. 

Dessutom beslutade bowlingförbundets styrelse att individuella SM 2020, Para-SM och finalerna i tremanna-SM ställs in. Tävlingar längre fram i tiden kommer att beslutas kring senare.

– Detta var givetvis ett mycket svårt beslut. Styrelsen har styrt om dagens möte till att helt behandla frågan om Corona-viruset. Vi har under veckan hämtat in åsikter från flera olika håll och dessa har, tillsammans med de regler och riktlinjer som har utfärdats av Regeringen och myndigheter, utgjort vårt underlag för beslut, säger Jan Wiede, vice ordförande i Svenska Bowlingförbundet.

"Folkhälsan har för oss varit den viktigaste aspekten och då våra aktiviteter i många fall kräver resor och vi har flera aktiva som återfinns i de speciella riskgrupper som är utpekade så såg vi till slut ingen möjlighet för något annat beslut. Vår förhoppning är att alla fortsätter att bowla lokalt och att ni håller aktiviteter igång på hemmaplan. Ta hand om er och ta hand om varandra och följ de rekommendationer som myndigheterna ger", skriver bowlingförbundet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt