Annons:

Intresset för Runacademys nystartade grupp i Vimmerby är stort. Foto: Privat

Stort intresse när Runacademy startar i Vimmerby

Föreningen Runacademy satsar i Vimmerby. Intresset för löpning och träning i grupp verkar stort, och när första passet gjordes i måndags var redan tjugo personer anmälda till höstens grupp. 

Annons:

Runacademy har startat löpträningsgrupper över hela landet, och i måndags var det dags för uppstart för löpargruppen i Vimmerby. 

– Jag och en kompis har sprungit med Runacademy i Linköping i ett par terminer, och vi fick därifrån frågan om vi ville starta upp en grupp här. Det var inget att fundera på, så vi sa ja. Så jätteskoj och väldigt smickrande, berättar Emeli Ydringer, en av coacherna som håller i Vimmerbygruppen.

 Löpträning och individuell coachning

Konceptet går ut på att löpträna tillsammans i grupp. Det är mycket intervallträning, och varje deltagare får individuell feedback av någon av coacherna. 

Vimmerbygruppen har fyra coacher som alla har en gedigen träningsbakgrund, och förutom Emelie Ydringer är det Morgon Rinaldo, Cecilia Stålhandske och Evelina Larsdotter som kommer att träna Vimmerbys löpsugna. 

– Alla kan vara med, och nivån anpassas efter deltagarna. Vi har alltifrån nybörjare till de som springer milen på 50 minuter, säger Emeli. 

 Stort intresse i Vimmerby

Intresset i Vimmerby har varit stort inför uppstarten, och 20 deltagare är redan anmälda. 

– Det känns bra att starta i Vimmerby, för det finns inte så mycket av sådant här. Och så har vi ju närheten till andra orter också. Vi har förstått att det finns ett uppdämt behov av det här, att få komma iväg på det här sättet och träna tillsammans, säger Emeli Ydringer. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt