Annons:

  • Jan-Ingvar Andersson i bakgrunden och Fredrik Milton i förgrunden.

DSK firade klubbens 80-åriga historia

Bandy, fotboll, enduro – och vandring. Djursdala SK har haft många strängar på sin lyra under de 80 år sportklubben har funnits.

Annons:

Det fanns faktiskt en annan idrottsförening på orten innan Djursdala Sportklubb bildades. Den hette Djursdala IF, men blev inte så långlivad.

Det har DSK däremot varit. I år firar sportklubben 80 år. Det var nämligen 1942 som DSK bildades med legendariske Folke Milton som ordförande.

Mycket har hänt och numera består DSK av bland annat fotboll, enduro och gång- och vandring. Under årens lopp har det varit bland annat bandy, cykling och friidrott.

Minnesvärda händelser

Ett 30-tal personer kom till hembygdsgården i Djursdala och fick lyssna till klubbens nuvarande ordförande Fredrik Milton samt Jan-Ingvar Andersson som berättade om föreningens historia.

Jan-Ingvar Andersson har gjort ett enormt arbete med att dokumentera klubbens historia och vid 80-årsjubileet fanns anteckningsböckar från de första åren, protokollsböcker från 1942 till 1966, pärmar med foton och tidningsurklipp att ta del av.

Det serverades korv, kaffe och flera sorters kakor. Kvällen fortsatte med att många tidigare aktiva DSK:are berättade om minnesvärda händelser och sådant som gett avtryck i historien. Kanske sitter några kvar där än.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt