Annons:

Vimmerbykillen sköt om SM-guldet: ”Det var väldigt surt”

Mathias Sjöström blev fyra i SM. Foto: Privat

Vimmerbykillen sköt om SM-guldet: ”Det var väldigt surt”

Vimmerbykillen Mathias Sjöström hade chans på ett SM-guld. Istället slutade det med en snöplig fjärdeplats.
– Det var väldigt surt, säger Mathias Sjöström.

Annons:

Nyligen avgjordes SM i sportskytte (50 meter) i Eskilstuna. En av skyttarna på plats var den 23-årige Vimmerbykillen Mathias Sjöström. Och han lyckades väl i helmatchen (40 skott knästående, 40 skott liggande och 40 skott stående.

– Det är den gren jag satsar på. För att kunna lyckas måste du vara väldigt bra i två av disciplinerna och bra i den tredje. Tidigare har jag varit stabil i knästående och liggande, men lite för svag i stående. Jag har jobbat mycket med det i år och jag har börjat se resultat av det, säger Mathias Sjöström. 

Kluriga förhållanden

I grundomgången sköt Sjöström 1 142 poäng.

– Det var lite kluriga förhållanden med en del kastvindar. Jag var sjunde man in i finalen och var inte jättenöjd med min prestation. Det var mediokert i både knästående och liggande, men sedan gjorde jag det bra i stående.

I finalen gällde 3x15 skott.

– Där sköt jag bra som fasen. Jag började kanonbra i knästående och det fortsatte bra i liggande. I 30-35 skott växlade jag mellan första- och andraplatsen. Sen hade jag två skott som stack i väg lite i stående varav ett stack i väg lite för långt. I det läget låg jag tvåa, men tappade till en slutlig fjärdeplats. Det var väldigt surt, säger Mathias Sjöström.

18:e man totalt

Han deltog också i grenen 60 skott liggande. I elimineringsomgången fick Sjöström 612,7 poäng. Det räckte för att avancera till grundomgången, där han stannade på 612,6.

– Varken elimineringen eller grundomgången var någon höjdare för mig. Jag fick inte till tekniken och det blev för låga poäng. Jag blev 18:e man totalt och bara de åtta bästa gick till final.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt