Annons:

Discgolftävling med stort deltagarantal i Storebro i dag: ”30 fler än i fjol”

Storebro IF arrangerar en deltävling i discgolfens Smålandstour under stora delar av lördagen. 130 spelare har anmält sig. Foto: MostPhotos

Discgolftävling med stort deltagarantal i Storebro i dag: ”30 fler än i fjol”

I dag kommer många discgolfspelare till Storebro. Storebro IF står för andra året i rad värd för en deltävling i Smålandstouren. 
– Det är ett bra startfält som kommer hit, säger Andreas Linder från Storebro IF:s discgolfsektion. 

Annons:

Vimmerby kommuns första discgolfbana öppnade i anslutning till Bruksvallen i Storebro i början av juni förra året. 

Storebro IF arrangerade Smålandstourens avslutande deltävling i fjol. I dag spelas den sjunde av totalt elva deltävlingar på Smålandstouren i Storebro.

– 120 spelare har anmält sig, vilket är 30 fler än i fjol. Det är ett stort startfält med spelare från hela Småland inklusive Blekinge som är inbjudna i år. Många spelare från klubben och närområdet spelar så igenkänningsfaktorn är hög, säger Andreas Linder från arrangörsklubben Storebro IF. 

Alla spelare spelar två varv

Årets upplägg ser annorlunda ut med två spelpooler i stället för en. Precis som i fjol spelar alla spelare två varv på banan under dagen. 

– I och med att vi har två pooler blir det en heldag. Den första startgruppen, som innehåller 60 spelare, går ut vid 9.00-tiden och är färdiga runt 11.15-11.30 och då går nästa startgrupp med 60 spelare ut. Gruppen som är först ut går ut igen vid 14 och spelar sin andra runda och gruppen som startar vid 11.30 går på och spelar vid 16.30 igen, säger Andreas Linder. 

En fullspäckad discgolfdag väntar i Storebro. 

– Det är det största eventet vi har i och med att klubben inte arrangerar allsången i år. Vi har hela föreningen engagerad, säger Linder. 

Två sträckning på två hål

Banan är uppgraderad med ny sträckning på hål 15 och 16 – och spelupplevelsen runt hela anläggningen har höjts. 

– Vi har rustat upp banan ordentligt och har ny sträckning på två hål för att göra det ännu mer spelvänligt och öka spelupplevelsen på hela banan. För oss är det viktigt att höja spelnivån och underhållsvärdet på banan.  

Vimmerbybördige discgolfspelaren Carl Falk är en av de 120 spelarna. 

– Han ska försöka försvara sin titel från förra årets tävling. Att Carl kommer hem och spelar är extra roligt. Han är erkänt duktig på nationell nivå och är uttagen i landslaget. 

Ida Kennmark, tävlande för Storebro IF, har chans på totalsegern i sin klass på Smålandstouren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt