Annons:

Lyckosamma tävlingar för Sjöström inför SM

Mathias Sjöström är i god form inför sommarens SM-tävling. Foto: Privat

Lyckosamma tävlingar för Sjöström inför SM

Mathias Sjöström från Vimmerby är i god form inför SM i mitten av vecka 30. I tredagarstävlingen Masters i danska Århus slutade han totaltrea i klassen med 20 deltagare.

Annons:

I tre dagar under midsommarhelgen avgjordes den stora nordiska tävlingen med korthållsgevär på 50 meter, Masters, i Århus i Danmark. 

De danska skyttarna hade tävlingen som uttagning till VM i september och skyttar från Sverige, Australien, Tyskland, Norge, England och Island fanns på plats.

Varje dag innehöll en tävling med grundomgång och final och det räknades sedan ihop till en totalpoäng efter tre tävlingsdagar. 

"Svåra förutsättningar"

Mathias Sjöström visade verkligen upp ett samlat och stabilt skytte.

– Det gick väldigt bra. Det var dock svåra förutsättningar under de två första dagarna. Jag sköt ändå bra poäng i grundtävlingarna, 1149 poäng första dagen och 1151 andra poäng, och kom fyra båda gångerna, säger Mathias Sjöström. 

De åtta bästa skyttarna i grundomgångarna har tagit sig vidare till finalskjutningen och Sjöström lyckades bra även där. 

– Första dagen funkade inte det stående skyttet så bra, då blev jag femma. Andra finaldagen sköt jag väldigt bra och slutade tvåa bakom Espen Jacobsen, säger Sjöström. 

Trea i totalen

Den tredje och sista dagen bjöd på bättre väder och inga direkta vindar. Det gjorde att en formstark Mathias Sjöström slog sitt tidigare personliga rekord med fyra poäng, 1161 poäng. 

– Det var mycket kul. Jag kände faktiskt att det var på gång och allt stämde verkligen, säger han, som slutade trea i grundtävlingen och fyra i finalen. 

I totalsammanställningen över de tre dagarna slutade Vimmerbyskytten på en tredjeplats bakom danskarna Steffen Olsen och Espen Jacobsen.

– Det var en bra tävlingshelg där jag fick bra poäng under svåra förhållanden och en rejäl genomkörare. Det kändes väldigt bra att få bra svar på den träning som jag har lagt ner. Jag tog examen från civilekonomiprogrammet i somras så det har blivit ganska lite träning. Trots att det inte blev i den mängd som jag hade önskat var den väldigt bra, säger han. 

"Målet är att ta en medalj"

Veckan innan Masters tävlade han i Sweden GP i Eskilstuna och han slutade fyra i både grundtävlingen och finalen. 

– Det gick bra i båda tävlingarna. Det känns bra att mitt skytte har funkat två helger i rad, det är ett bra tecken inför fortsättningen. 

I mitten av vecka 30 väntar SM i Kristinehamn och Sjöström har en god känsla. 

– Målet är att ta en medalj, det finns kapacitet till det. Och det gäller att alla ska stämma den dagen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt